Obavijesti

Sport

Komentari 135

Pepov prvi trofej u Cityju: Pao je Arsenal u finalu Liga kupa!

Pepov prvi trofej u Cityju: Pao je Arsenal u finalu Liga kupa!
1

U 65. minuti, David Silva je riješio pitanje pobjednika. Primio je loptu na 11 metara, prošao pored Chambersa i zatim neobranjivo lijevom nogom pogodio suprotni kut. Španjolcu je ovo bio četvrti gol protiv Arsenala

VIDEO

Manchester City je u finalu Liga kupa na Wembleyju potopio Arsenal s 3:0, a svoj prvi naslov kao trener Cityja, nakon godinu i pol vođenja kluba osvojio je Pep Guardiola. 

Topnici su na Wembeyju od 2014. godine upisali devet pobjeda u isto toliko utakmica, a čak su tri puta pobijedili Chelsea i dvaput City. Međutim, nijedan klub u povijesti nije izgubio više finala Liga kupa, nego Arsenal (6).

U osmoj minuti Arsenal je propustio fantastičnu priliku. Ozil je ubacio za Aubameyanga , čiji je udarac s tri metra Bravo fantastično obranio nogom. 

Deset minuta kasnije, Manchester City je došao do vodstva . Bravo je ispucao loptu,Aguero nadmudrio Mustafija i nakon toga sjajno lobao Ospinu.   Argentinac je zabio gol u svakoj od posljednjih pet utakmica protiv Arsenala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U 23. minuti Ramsey je pucao iz slobodnog udarca, a njegov prizemni udarac s lakoćom je obranio Bravo.

Zanimljivo je kako je Arsenal gubio u oba finala koja su osvojili (1987. i 1993. godine). U 39. minuti Aguero je ponovno pokušao lobom iznenaditi Ospinu, ali je Kolumbijac ovog puta bio uspješniji.

Odmah na otvaranju drugog poluvremena, City je mogao povećati svoje vodstvo. Na odbijenu loptu naletio je Kompany, njegov udarac blokirao je Koscielny, a lopta je prošla nekoliko centimetara od lijeve vratnice Arsenalovog gola.

U 55. minuti Bellerin je poslao dugu loptu za Aubameyanga, Bravo je izašao s gola, loše je intervenirao, ali je uz Walkerovu pomoć ipak otklonio opasnost.

Tri minute kasnije, City je povećao vodstvo . Korner je izveo De Bruyne, Gundogan je pucao po golu, a njegov udarac u mrežu Arsenala preusmjerio je Kompany .

U 65. minuti, David Silva je riješio pitanje pobjednika. Primio je loptu na 11 metara, prošao pored Chambersa i zatim neobranjivo lijevom nogom pogodio suprotni kut. Španjolcu je ovo bio četvrti gol protiv Arsenala, a zabilježio je isto toliko asistencija. Jedino je protiv Newcastlea Silva sudjelovao u više golova (9).

Topnici su po prvi put nakon 1999. godine i utakmice Lige prvaka protiv Barcelone (2:4) primili tri gola na Wembleyju. 

Arsenal : Ospina; Bellerin, Mustafi, Chambers, Koscielny, Monreal; Xhaka, Wilshere, Ramsey; Özil; Aubameyang

Manchester City : Bravo; Walker, Kompany, Otamendi, Danilo; Fernandinho, Silva; Gundogan, De Bruyne, Sane; Aguero

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...