Obavijesti

Sport

Komentari 2

Perasovi problemi: Ameri shvaćaju, ali ne shvaćaju

Perasovi problemi: Ameri shvaćaju, ali ne shvaćaju
1

U utorak počinje A1 Liga za prvaka, natjecanje u kojem svaka momčad istovremeno na parketu smije imati najviše dva stranca

VIDEO

Euroligaška avantura je završila, do Final Foura NLB lige ima još više od tri tjedna, pa će se košarkaši Cibone do daljnjega posvetiti domaćoj A1 Ligi za prvaka, koja počinje u utorak. Prvi protivnik im je Split CO (18 sati, KC Dražen Petrović), koji se znatno pojačao od posljednjeg susreta. Doduše, Ante Grgurević i Jamon Lucas igrali su pod Tornjem i 15. veljače u dvoboju NLB lige, ali sad su se već uigrali, a stigao je i još jedan Amerikanac Darlon Johnson.
- To je skroz nova momčad! A taj Johnson je igrao protiv nas za turski Banvit u pripremnom dijelu sezone i gađao nam trice 5-5. Sjajan je igrač - rekao je trener "vukova" Velimir Perasović, koji je svjestan da natjecanje u Ligi za prvaka neće biti šetnja za njegovu momčad.
- Mi i Zadar potrošimo puno energije do ovog dijela sezone, dok se ostale momčadi pripremaju samo za ovo natjecanje - rekao je Peras, misleći prije svih na Split CO, Zagreb Crobenz i Cedevitu.
Protiv Splita neće moći računati na Vedrana Vukušića, koji je operirao menisk i neće ga biti dva do četiri tjedna, te možda propusti i Final Four NLB lige u Beogradu. Upitan je i nastup Alana Andersona, koji zbog bolova u preponama nije u subotu igrao u Domžalama.
- Vidjet ćemo nakon zadnjeg treninga. To je nezgodna ozljeda, znam jer sam je i ja imao u igračkoj karijeri. Može se vratiti kod sprinta ili naglog pokreta, pa treba biti oprezan.
Andersonov izostanak barem bi mu olakšao rotaciju igrača. U A1 Ligi vrijedi pravilo da na parketu ne smiju istovremeno biti više od dva stranca u svakoj momčadi. S obzirom da ih Cibona ima četiri, bit će naizgled nelogičnih izmjena.
- Neće nam biti lako prilagoditi se, ali znali smo za to pravilo i prije početka sezone. Najteže će biti objasniti Amerikancu da mora van potpuno izvan tijeka igre. Igrači to shvaćaju, ali ipak ne shvaćaju, vidjeli smo to na Final Fouru Kupa u Zadru. Po meni je to pravilo apsurdno, bilo bi bolje da nam jednostavno zabrane više od dva stranca, barem bi svi znali na čemu su - zaključio je Perasović.

PAROVI 1. KOLA:
Cibona - Split CO (18 sati)
Zadar - Svjetlost (19 sati)
Dubrovnik - Šibenik (19 sati)
Cedevita - Zagreb Crobenz (20.15 sati)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener