Obavijesti

Sport

Komentari 14

Perković: Doping je iza mene, ponovno uživam u svemu...

Perković: Doping je iza mene, ponovno uživam u svemu...
4

Sandra Perković u Šangaju je najavila napad na olimpijsko zlato. Ne želi si taj pritisak stavljati na leđa, ali najvažnije je, ponovno uživa u svakom natjecanju

VIDEO

Pobijedili ste u Šangaju. Što vam se čini sad kad je sve to iza vas, kad su se dojmovi nakon pobjede pomalo slegli?

Prvi hitac nije bio regularan. Znala sam da nas ima devet pa sam sljedeći bacila na sigurno, u trećem sam preuzela vodstvo i dodatno dobila na samopouzdanju. Čekala sam pravi hitac, nikako da “sjedne” onaj pravi. U zadnjoj seriji nevrijeme se malo smirilo, znala sam da mogu. Buka u publici me podigla, a obožavam glasnu atmosferu. I eto u zadnjem hicu po svom običaju ‘zveknula’ sam disk i bacila ga 68,24 metra. 

Koliko vas je ometala jaka kiša koja je padala cijelo natjecanje?

Kiša obično smeta bacačima. Zato je ovaj rezultat još značajniji. Sigurna sam da u boljim vremenskim uvjetima mogu baciti još i dalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jeste li zadovoljni svojim nastupima na početku sezone, s obzirom i na dugu pauzu koju ste imali?

Željno sam iščekivala start. Ispalo je vrhunski. I to još s osobnim rekordom. Da sam ga sama režirala ne bi bolje ispalo. Trener Ivan Ivančić bio je presretan.  Sad se vraćam u Zagreb trenirati, nakon toga slijedi miting u Eugeneu u SAD-u.

Hitac iz Šangaja prije četiri godine bio je dovoljan za zlato. Možete li ga ponoviti u Londonu?

Ne želim ništa govoriti unaprijed, još je dosta vremena do Londona i Olimpijskih igara. Želim samo nastaviti trenirati, raditi i što prije zaboraviti na ovaj miting. Nadam se da ako sve bude u redu sa zdravljem do Londona da bi disk i tamo mogao daleko letjeti. Treba mi ovakav hitac na Olimpijskim igrama. Zaista mi treba.

Vrlo ste mladi, a već ste glavni favorit za zlato u Londonu. Osjećate li pritisak zbog toga?

U odličnoj sam formi. Naporni trening se u konačnici itekako isplatio. Pritisak je prisutan već dvije godine, tako da sam se već pomalo i navikla. Ne bojim se nikoga. Ne želim ispasti bahata, ali znam što i koliko mogu. Vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za zlatnu medalju.

Sličan pritisak imala je i Blanka u Pekingu. Jeste li razgovarali s njom o tome?

Nismo nikad razgovarale o tome, ali to je čar sporta. Možete se na Olimpijskim igrama pojaviti vrhunski pripremljeni, ali uvijek treba imati barem malo sreće. Ona je prije četiri godine realno bila najveći favorit za zlato u skoku u vis, ali nažalost nije ga osvojila. Nikad nije kasno. Želim joj da ispravi tu ‘nepravdu’ u Londonu.

Prije godinu dana nakon mitinga u Šangaju ste suspendirani, a ove ste oborili rekord. Koliko je pauza ostavila traga na vama?

To je sad iza mene. Potpuno sam zaboravila na dopinšku aferu koja mi se dogodila. Ponovno svako natjecanje uživam na bacalištu i u tome što svima mogu pokazati koliko zaista vrijedim. Ponovno sam tamo gdje i pripadam - u sam svjetski vrh u bacanju diska.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića