Obavijesti

Sport

Komentari 6

Perković i Vlašić deklasirale konkurenciju u Dijamantnoj ligi

Perković i Vlašić deklasirale konkurenciju u Dijamantnoj ligi
1

Hrvatske atletičarke Sandra Perković i Blanka Vlašić pobjedama su otvorile sezonu Dijamantne lige. Perković je slavila s hicem od 65.58 m, a Vlašić je skočila 194 cm

VIDEO

Na briljantan je način novu sezonu Dijamantne lige otvorila hrvatska rekorderka u bacanju diska Sandra Perković. Zagrepčanka je na mitingu u Šangaju uvjerljivo slavila s hicem od 65.58 metara...

Aktualna europska prvakinja je bilo toliko dominantna u odnosu na sve suparnice na drugoj stanici Dijamantne lige (u Dohi nije bilo ženskog diska) da bi joj pobjedu donio i bilo koji od dva preostala ispravna hica. Perković je već u prvoj seriji ostavila suparnice bez previše nade, bacivši disk do 64.93 metra. U drugoj je seriji bila još bolja (65.18), u trećoj njezin hitac nije bio ispravan, da bi u posljednjoj postavila konačnih 65.58 metara što je i novi rekord mitinga.

Nije uspjela nadmašiti najbolji svjetski rezultat ove godine (67.96) koji je također u njezinom vlasništvu, ali s obzirom na ozljedu leđa koja ju je mučila, šangajski je rezultat doista sjajan. Štoviše, 20-godišnja hrvatska atletičarka je na samo tri natjecanja dosad bacala dalje.

Ujedno, ovo joj je treće pobjeda u karijeri na mitinzima Dijamantne lige, nakon lanjskih slavlja u New Yorku i Bruxellesu.

Drugo je mjesto u nedjelju osvojila Kineskinja Yanfeng Li, lanjska pobjednica Kupa kontinenata u Splitu, s hicem od 62.73 metra, dok je treća bila aktualna svjetska prvakinja, Australka Dani Samuels (61.98). Kubanka Yarelis Barrios, prošlogodišnja ukupna pobjednica Dijamantne lige u bacanju diska, završila je natjecanje bez ispravnog hica.

Blanki i 194 cm dovoljno za pobjedu

Prvo je mjesto na mitingu u Šangaju osvojila i Blanka Vlašić u skoku u vis...

Svjetska i europska prvakinja je bila daleko od svojih uobičajenih visina, ali i preskočenih 1.94 metara joj je bilo sasvim dovoljno za pobjedu i nastavak trijumfalnog niza. Lani je jedina, računajući i mušku i žensku konkurenciju, slavila na svih sedam mitinga Dijamantne lige, a seriju je nastavila i u novoj sezoni.

Slabiji rezultat od uobičajenih u skladu je s najavama nje same i njezinih trenera koji su i prije mitinga priznali kako je hrvatska rekorderka zbog specifičnih intenzivnih treninga prilično umorna i daleko od prave forme.

Blanka je u nedjelju iz prvog pokušaja preskakala 1,85, 1.90 i pobjedničkih 1.94 metara, dok joj se 1.97 u ovom trenutku pokazalo prezahtjevnom visinom. No, i s 1.94 je izjednačila najbolji svjetski rezultat ove godine. Istu su visinu ove sezone svladale i Kineskinja Xingjuan Zheng, te Kazahstanka Marina Aitova.

U Šangaju se, međutim, nitko nije približio Blanki. Drugo su mjesto na kraju s 1.90 podijelile spomenuta Zheng, te Uzbekistanka Nadežda Dusanova i Ukrajinka Vita Stjopina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani