Obavijesti

Sport

Komentari 25

Perković se u nesretni Šangaj vratila uzevši Dijamatnu ligu!

Perković se u nesretni Šangaj vratila uzevši Dijamatnu ligu!
1

Sandra Perković hicem diska od 68.24 metara osvojila je prvo mjesto na natjecanju Dijamantne lige u Šangaju. Zanimljivo, u Šangaju prošle godine otkrili su joj doping

VIDEO

Hrvatska atletičarka Sandra Perković pobjednica je mitinga Dijamantne lige u Šangaju, u konkurenciji bacanja diska!

Naša je atletičarka u svom povratku na mjesto nesreće (otkriven doping prošle godine) ostvarila najbolji hitac mitinga, te pobijedila na doista impresivan način ispred treće najbolje diskašice ove sezone.

Naime, Perković je hicem od 68.24 za četiri metera i 4 centimetara nadmašila svoju najveću konkurenciju u Šangaju - Amerikanku Stephanie Brown-Trafton (64.20). Trećeplasirana Australka Dani Samuels bila je "kraća" za više od dva i pol metra.

Aktualna europska prvakinja iz Barcelone ostvarila je drugu pobjedu u Dijamantnoj ligi u karijeri (slavila u finalu U Bruxellesu 2010.). Slavljem u uvodnom natjecanje ovogodišnje Dijamantne lige Perković je osvojila 10.000 dolara te četiri boda. Ukupni pobjednik je onaj tko skupi najviše bodova kroz 14 mitinga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Po običaju sam najbolji hitac bacila u zadnjoj seriji'

Osjećam se odlično, jedva sam čekala početak sezone. Bilo je vrhunski , da sam bolje zamišljala ne bi se ostvario. Vrijeme je bilo katastrofa, kiša cijelo vrijeme, krug malo nespretan – opisala je Perković, a onda analizirala sam nastup.

- Otvorila sam sa hicem van sektora, znala sam da nas ima devet pa sam sljedeći bacila na sigurno, u trećem sam preuzela vodstvo i dobila još na samopouzdanju.. Čekala sam pravi hitac, nikako mi nije sjeo. I u zadnjoj seriji vrijeme se malo smirilo, znala sam da mogu. Bila je buka u publici jer je počela utrka, a obožavam takvu atmosferu. I eto u zadnjem hitcu po svom običaju zveknula sam disk i bacila državni rekord i rekord mitinga. Na ovakvom ludom vremenu to je i više nego odlično.

- Počela je sezona , sretna sam zbog pobjede i još s osobnim rekordom, može li bolje od ovoga? Vratila sam se gdje pripadam. Trener Ivan Ivančić nakon nastupa je bio presretan. Sada se vraćam u Zagreb trenirati, nakon toga slijedi miting u Eugeneu (Oregon, SAD) – završila je Sandra Perković.

Dijamantna liga, Šangaj, bacanje diska:

1. Perković (Hrv) 68.24 

2. Brown-Trafton 64.20

3. Dani Samuels 62.34

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu