Obavijesti

Sport

Komentari 5

Pet kandidata za vrh: Ibrahim al-Khalifa u pohodu je na Fifu

Pet kandidata za vrh: Ibrahim al-Khalifa u pohodu je na Fifu
1

FAVORIT Bahreinskog šeika Salamana bin Ibrahima al-Khalifu, prema najavama, trebali bi večeras u Zürichu izabrati za predsjednika Fife u borbi s četvoricom protukandidata

VIDEO

Svjetski nogomet večeras u Zürichu dobiva novog čelnog čovjeka. Pet je kandidata za mjesto novog predsjednika Fife. Autsajderi su Francuz Jérôme Champagne, Južnoafrikanac Tokyo Sexwale i jordanski princ Ali bin al-Hussein. Borba će se voditi između šeika Salamana bin Ibrahima al-Khalife i Giannija Infantina.

Fifa ima 209 članica, a danas će u Zürichu pravo glasa imati njih 207. Kuvajt i Indonezija su suspendirani, a naš je savez već prije objavio da podržava kandidaturu Talijana iz Švicarske Giannija Infantina, inače glavnoga tajnika Uefe.

- U ime HNS-a i moje osobno nadam se kako će idući predsjednik Fife biti gospodin Gianni Infantino - izjavio je nedavno u videoporuci Davor Šuker, predsjednik HNS-a.

Za pobjedu u prvom krugu potrebna je dvotrećinska većina, a u drugi bi krug, ako do njega dođe, trebali ići svi kandidati, naravno - ako netko ne odustane.

Salaman bin Ibrahim al-Khalifa, bahreinski šeik i predsjednik nogometnog saveza Azije, veliki je favorit prije početka današnje utrke. Zna se sigurno da ima podršku nogometnih saveza iz Azije i Afrike.

Infantina, s druge strane, podržavaju Europa i Južna Amerika, ali stječe se dojam kako će Europljanin teško sad na čelo Fife nakon svih afera koje su potresle nogometni svijet posljednjih mjeseci.

Sepp Blatter bio je predsjednik Fife 18 godina, ali nakon što su razotkrili korupcijske afere, morao je dati mandat na raspolaganje. Blatter se čak nije niti akreditirao za današnji Fifin kongres, jasno je da neće biti u dvorani.

Očekuje se i rasprava o reformama unutar svjetske nogometne organizacije. Ime novog predsjednika Fife mogli bismo znati oko 18 ili 19 sati, ali možda se glasovanje odulji i do dugo u noć. Šeik iz Bahreina ili švicarski Talijan, to je dvojba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu