Obavijesti

Sport

Komentari 34

'Petarda' Dortmunda u derbiju Borussija, Juve 'pomeo' Romu

'Petarda' Dortmunda u derbiju Borussija, Juve 'pomeo' Romu
1

U subotnjem derbiju Serije A Juventus je lakoćom svladao Romu 4-1, a 'stara dama' je vodila 3-0 nakon 19 minuta 3-0. Njemački prvak dobio je Borussiju M. sa čak 5-0

VIDEO

Nogometaši Juventusa lakoćom su se obračunali s Romom u Torinu u 6. kolu Serie A. Slavili su s 4-1 u susretu u kojem su već nakon 19 minuta imali vodstvo 3-0.

Andrea Pirlo načeo je mrežu Rome već u 11. minuti iz slobodnog udarca. Pucao je talijanski veznjak lukavo, prizemno u vratarov kut, a pogled Maarten Stekelenburga je bio zaklonjen od živog zida vlastite momčadi.

U 16. minuti vodstvo Torineza je povisio Arturo Vidal iz jedanaesterca koji je skrivio Leandro Castán igrajući rukom u vlastitom kaznenom prostoru, da bi tri minute poslije poentirao i Alessandro Matri nakon Vidalove asistencije. Zanimljivo, prethodna utakmica ovih dviju momčadi u Torinu, u travnju ove godine, završila je 4-0 pobjedom Juventusa, a tada su "zebre" vodile 3-0 nakon 29 minuta.

Juve je i unatoč visokom vodstvu nastavio dominirati i do poluvremena je rimski klub spašavao okvir gola. U nastavku je domaćin ipak malo spustio ritam što je iskoristila Roma za počasni gol. Strijelac je bio Pablo Osvaldo iz penala u 69. minuti. Istog je prethodno skrivio Leonardo Bonucci prekršajem nad Mattiom Destrom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Konačnih 4-1 postavio je u 90. minuti Giovinco, koji je u trku zaobišao vratara Storarija i poslao loptu u mrežu nakon prethodnog lijepog proigravanja u prostor.

Juventus je neporažen u 45 uzastopnih susreta Serie A od svibnja 2011. godine. Ove je sezone na učinku od pet pobjeda i jednog remija, dok je Roma pretrpila drugi poraz.

Parma i Milan bez pobjednika

U prvom od dva za subotu predviđena dvoboja 6. kola talijanskog nogometnog prvenstva Parma i Milan podijelili su bodove na stadionu Ennio Tardini odigravši 1-1.

Ovakvim rezultatom zadovoljniji može biti domaćin, budući je Milan bio bolja momčad tijekom susreta.

Poveli su "rossoneri" golom Stephana El Shaarawyja u 50. minuti. Zabio je mladi napadač ljevicom iskosa s lijeve strane šesnaesterca nakon asistencije Bojana Krkića, a bio mu je to treći gol u isto toliko posljednjih susreta Serie A. Zanimljivo, prethodno je u njih 29 zabio tek dva gola.

Parma je do izjednačenja, i pokazalo se na kraju do boda, došla nakon slobodnog udarca Danielea Galloppe iz 66. minute. Opalio je veznjak Parme precizno ljevicom, a njegov je udarac pronašao sami donji desni kut.

Milanu je osvojeni bod bio sedmi u sezoni i trenutno je na devetom mjestu ljestvice. Parma je dva mjesta niže s jednim osvojenim bodom manje.

Sljedeće kolo Milanu nosi derbi protiv Intera.

Serie A, 6. kolo:

Juventus - Roma 4-1 (Pirlo 11, Vidal 16-11m, Matri 19, Giovinco 90 / Osvaldo 69-11m)

Parma - Milan 1-1 (Galloppa 66 / Shaarawy 50)

Bundesliga: Raspucani prvaci, Reus "potopio" bivši klub

U posljednjem subotnjem ogledu 6. bundesligaškog kola u sudaru dvaju imenjaka na Signal-Iduna-Parku Borussia Dortmund je deklasirala Borussiju Mönchengladbach s 5-0...

Treća je to ovosezonska, ujedno i najuvjerljivija pobjeda za aktualnog njemačkog nogometnog prvaka u kojoj se posebno istaknuo Marco Reus, dojučerašnji napadač Borussije Mönchengladbach koji je ljetos stigao u Dortmund uz 17.1 milijun eura odštete.

Zabio je Reus dva gola, prvi i treći, te došao do brojke od četiri ukupno ove sezone u Bundesligi. Valja reći kako oba postignuta gola nije slavio iz poštovanja spram dojučerašnjeg kluba.

Po jedan su gol dodali Neven Subotić, Ilkay Gündogan i Jakub Blaszczykowski u utakmici koju je svih 90 minuta s klupe za pričuve odgledao hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.

Borussia Dortmund je ovom visokom pobjedom skočila na treće mjesto prvenstvene ljestvice s 11 bodova. Zaostatak za vodećim Bayernom ostao je jednak kao i uoči kola, velikih sedam bodova.

Bundesliga, 6. kolo:

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 5-0 (Reus 35, 70, Subotić 40, Gündogan 79, Blaszczykowski 85)

Bayer Leverkusen - Greuther Fürth 2-0 (Sam 50, 63)

HSV - Hannover 1-0 (Rudnevs 20)

Hoffenheim - Augsburg 0-0

Nürnberg - Stuttgart 0-2 (Ibišević 1, Harnik 75)

Werder - Bayern 0-2 (Gustavo 81, Mandžukić 83)

Le Championnat: PSG precizan i efikasan za petu u nizu

Nogometaši francuskog PSG-a slavili su u utakmici 7. kola Le Championnata na Parku prinčeva protiv Sochauxa s glatkih 2-0.

Momčad Carla Ancelottija lako se obračunala s tek 15. sastavom dosadašnjeg dijela prvenstva, te slavila dvama pogocima Kevina Gameira.

Parižani su poveli nakon svega 11 minuta igre kada je Javier Pastore asistirao, a iz prvog udarca prema suparničkom golu Gameiro zabio za 1-0. U 33. minuti utakmice Gameiro se odvažio na drugi udarac prema Sochauxovom golu, a isto je također završio iza leđa vratara Pouplina. Na kraju prvih 45 minuta Gameiro je u košarkaškom stilu imao stopostotnu realizaciju od dva pogotka iz isto toliko pokušaja, te 11 točnih dodavanja.

U drugom je poluvremenu došlo do "zasićenja", barem u redovima domaćina, koji su možda već mislima u Portugalu gdje u srijedu igraju utakmicu 2. kola skupine A Lige prvaka protiv Porta.

U nastavku večeri igra se još pet utakmica Le Championnata, a trenutno vodeća momčad prvenstva Marseille svoj susret igra u nedjelju protiv Valenciennesa.

Le Championnat, 7. kolo:

PSG - Sochaux 2-0 (Gameiro 11, 33)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida