Obavijesti

Sport

Komentari 15

Peti poraz: Hrvatske igračice izgubile i od Njemica na Euru

Peti poraz: Hrvatske igračice izgubile i od Njemica na Euru
4

Vaterpolistice Hrvatske doživjele su i peti poraz na Euru u Beogradu. U zadnjem kolu B skupine naše igračice izgubile su od Njemačke s 9-20 (0-6, 5-3, 3-6, 1-5)...

VIDEO

I prije početka EP  znalo se da najmlađa ekipa na prvenstvu s prosjekom od 19 godina nema realnih izgleda za osvajanje barem jednog boda u izrazito jakoj B skupini. Hrvatske vaterpolistice izgubile su i petu utakmicu na Euru. Njemačka je bila bolja u Beogradu 20-9.

Nakon poraza od Španjolske (3-29), Srbije (4-8), Italije (2-31), Francuske (3-14)  i današnji poraz od Njemica očekivan je i sada Hrvatice u Beogradu imaju još samo utakmicu za plasman na 11.  mjesto  za koje će se boriti s Turskom u petak, 22.  siječnja u 12 sati. 

To je i realan  plasman reprezentacije koja dolazi iz zemlje u kojoj je ženski vaterpolo u dubokoj sjeni muškog i za koju pored pet seniorki i šest juniorki igraju i dvije kadetkinje.

Uostalom, teško da bi naše reprezentativke kroz kvalifikacijske turnire osigurale nastup u Beogradu da LEN nije odlučio povećati broj ženskih ekipa sa 8 na 12 i zato od odabranica Nikše Savina tek u susretu s Turkinjama možemo očekivati prvu pobjedu u njihovom drugom nastupu na EP.

Prvi put su naše vaterpolistice nastupile na EP 2010. u Zagrebu i to pravo stekle su zato što smo bili domaćini i na tom prvenstvu smo uz četiri poraza osvojili posljednje, osmo mjesto. Od te reprezentacije ostala je jedino kapetanica i naša najstarija igračica Emmi Miljković (28) iz riječkog Primorja.

Nakon prve četvrtine u kojoj su Njemice bile dominantne u drugoj četvrtini odabranice Nikše Savina postigle su čak pet golova i uspjele su dobiti taj period igre. 

I u trećoj i četvrtoj četvrtini Hrvatice su uspjele postići  još četiri gola i najavile da bi u utakmici protiv Turske mogli dočekati i prvu pobjedu na europskim prvenstvima.

Golove za Hrvatsku dale su: Emmi Miljković i Dina Lordan po 2, te Anamarija Brnas, Ivana Butić, Petra Bukić, Tereza Balić i Domina Butić.

Posljednju utakmicu na prvenstvu hrvatske vaterpolistice igrat će u petak za 11. mjesto protiv selekcije Turske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu