Obavijesti

Sport

Komentari 27

Petković puše za vratom Gavri, Dolček je pravi igrač za Hajduk

Petković puše za vratom Gavri, Dolček je pravi igrač za Hajduk
1

Nezaustavljivi Ivan Dolček, 'stijena' Bruno Petković i vižljasti Kristijan Lovrić obilježili su drugo kolo HNL-a. Tko je još od igrača dominirao i pokazao moć, donosimo vam u našoj momčadi kola...

VIDEO

Iza nas je i drugo kolo elitnog razreda domaćeg nogometa. Rosteri još nisu posloženi, mnogi igrači koji su u HNL stigli s etiketom pojačanja još su debelo nespremni pa ćemo na nešto kvalitetniji nogomet još malo pričekati. 

Ipak, bilo je pregršt zanimljivih utakmica. Rijeka je u zadnjoj minuti mimo svih nogometnih nepisanih postulata srušila Lokomotivu u Kranjčevićevoj. S crte su im čistili igrači "lokosa" u dva navrata, promašili mnoštvo zicera, ali Tomićeva momčad to nije kaznila pa je završilo 1-0 za prvoligaša s Kvarnera.

Dinamo je očekivano protutnjao Koprivnicom i slavio s 3-0 te još jednom pokazao da je u ovom trenutku nedostižan za većinu momčadi u HNL-u. Njihov nešto lošiji nastup protiv Saburtala u Gruziji bio je samo slab dan.

Inter je razočarao pred svojim navijačima. Od još neposložene Istre izgubili su 2-0 nakon dvije velike individualne greške zadnje linije. Gorica je kod kuće imala lagan posao protiv Osijeka. Trener Dino Skender na teren je poslao desetoricu novih igrača u odnosu na dvoboj s CSKA Sofijom. Iz Bugarske je tu bio tek golman Ivica Ivušić iako ni on nije nominalno prvi golman, ali mijenja Malenicu koji je na pragu inozemnog transfera. Htio je Skender osvježiti prvotimce, a Gorica ih je torpedirala s 3-1, a moglo je biti i više.

U zadnjoj utakmici kola Hajduk je pobijedio Varaždin 3-0 uz dojmljivu igru novih pojačanja. Svidio se David Čolina na lijevom boku, Ivan Dolček je zabio svoj drugi gol u "bilom" dresu, a gol je zabio i Samuel Eduok kojem će ipak trebati još dvadesetak dana treninga kako bi uhvatio punu fizičku spremu.

Izabrali smo najboljih 11 drugog kola HT Prve lige u 4-2-3-1 formaciji.

Lovro Majkić (Istra 1961) - Stvarno je na golu skidao čuda, a tek mu je 19 godina. Uskočio je na gol umjesto Josipa Čondrića koji se ozlijedio i odmah je pokazao da bi među stativama pulskog prvoligaša mogao ostati i nakon što se prvi golman vrati. Izludio je napadače Intera i na koncu nije primio gol.

Musa Muhammed (Gorica) - U turopoljski je kraj stigao s pedigreom povremenog reprezentativca Nigerije i to je već nakon nekoliko utakmica počeo dokazivati. Izbacio je iz momčadi Gigija Mtchedlishvilija koji je morao otići iz kluba u potrazi za većom minutažom i sada Musa mirno krstari desnom stranom. Dobro, možda ne baš mirno, svaki njegov nalet ka golu protivnika je opasnost. Probijao je lijevu stranu Osijekove obrane kako je htio, a poslao je i nekoliko vrhunskih loptu u Ivušićev peterac.

Dario Župarić (Rijeka) - Curilo je po bokovima Rijeke, to je bilo vidljivo, ali nekako je sve uspio pozatvarati požrtvovni Župarić. Anulirao je sve pokušaje Lokomotivinih igrača pravovremenim blokovima i jedan je od najzaslužnijih za minimalnu i teško izborenu pobjedu protiv zagrebačke momčadi.

HNK Rijeka -  GNK Dinamo

Ardian Ismajli (Hajduk) - Albanac je vođa obrane "bilih", dokazao je to još jednom u Varaždinu. Bio je prva linija distribucije, osvajao je prostor hrabrim prodorima, a robusni Leon Benko nakon utakmice se jadao da nije mogao ni doći do lopte. Sjajno je tu zahtjevnu obrambenu zadaću protiv Benka odradio Ismajli.

Ivan Dolček (Hajduk) - Pun pogodak uprave Hajduka, to je jasno već nakon svega par utakmica. Tih parsto tisuća eura koji su sjeli na račun Slaven Belupa prava su sitnica jer ovaj igrač ima veliku budućnost. Zabio je krasan gol, prvi prvoligaški u dresu Hajduka. Sjajno se nadopunjavao s debitantnom Davidom Čolinom na lijevoj strani i ova dva devetnaestogodišnjaka bit će prava napast za svaku obranu.

Lovro Majer (Dinamo) - Napravio je glupost u Superkupu protiv Rijeke dobivši crveni karton, ali uopće ga to nije poremetilo. Jako ga je nahvalio trener Bjelica za partiju protiv Slavena. Dodao je prvu asistenciju ove sezone i poslao još niz upotrebljivih ubačaja i podvaljenih lopti u prostor.

Nikola Moro (Dinamo) - Bio je veznjak "modrih" pomalo ispuhan na U-21 Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu, ali sada kao da se malo trgnuo i već to izgleda puno bolje. Sjajno je protiv Slavena naciljao s ruba kaznenog prostora i pogodio za svoj prvi gol ove sezone.

Kristijan Lovrić (Gorica) - Pitanje je tjedna, a možda i dana kada će ovaj vrsni krilni igrač napustiti ambicioznog hrvatskog prvoligaša. Još je jednom pokazao kako je za Osijek crna mačka. Ovoga puta nije ih torpedirao udarcima izvan 16 metara, ali je kod trećeg gola Gorice idealno poslužio Ndiayea, a kod drugog je inteligentno odvukao tri igrača Osijeka pa je Miya lako mogao poentirati. Imao je još niz prekrasnih prodora i driblinga. Navodno ga hoće Bašakšehir i posao je u poodmakloj fazi.

Velika Gorica: U 27. kolu HT Prve lige sastali se Gorica i Lokomotiva

Mario Ćuže (Istra 1961) - Došao je na posudbu iz Dinama i odmah pokazao treneru Prelecu da je pogodio s njegovim dovođenjem. Spremio je Interu dva gola u zadnjim minutama. Pokazao da je fizički izvanredno spreman i njegov potencijal bit će zanimljivo pratiti.

Bruno Petković (Dinamo) - Ovakav Petković treba Dinamu. Protiv Saburtala je krenuo s klupe, ali ovakvim predstavama kao protiv Slaven Belupa sigurno će ugroziti Gavranovićevu poziciju. Zabio je gol i imao još jednu krasnu asistenciju. U vrhunskoj je formi na početku sezone.

Cherif Ndiaye (Gorica) - Sigurno se sada lupaju po glavi u belgijskom Beverenu. Bez odštete su ovog Senegalca pustili u turopoljski kraj, a Cherif se preporodio. Još je jednom pokazao tko je pravi šerif u gradu jer je iz svog revolvera u dva navrata bio klinički precizan. Zabio je Osijeku dva komada, a mogao je i treći, ali mu je loptu s noge u posljednji trenutak skinuo Miya kojem se na kraju pisao gol.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu