Obavijesti

Sport

Komentari 4

Petra, kraljice! Martić po drugi put u osmini finala US Opena...

Petra, kraljice! Martić po drugi put u osmini finala US Opena...

Ruskinja Gračeva nije imala šanse protiv dominantne Petre Martić. S uvjerljiva dva seta, Hrvatica je došla do drugog plasmana u osminu finala US Opena...

VIDEO

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 4. kolo US Opena. Ona je u dvoboju 3. kola nakon sat i pol igre svladala Ruskinju Varvaru Gračevu sa 6-3, 6-3.

Pokretanje videa...

00:19

Protiv devet godina mlađe suparnice 29-godišnja Dućanka je krenula "breakom", no odmah u sljedećem gemu je i izgubila tu prednost. Niz oduzimanja servisa suparnici Martić je nastavila i u trećoj igri dvoboja, da bi se nakon toga stabilizirala na svom početnom udarcu te do kraja prvog seta više nije dopustila Gračevoj niti "break-loptu" za povratak.

Tennis: US OPEN

Martić je, pak, kod prednosti od 5-3 još jednom oduzela servis suparnici i tako riješila prvu dionicu dvoboja u svoju korist, a uz to i došla u poziciju da prva servira u drugom setu.

Nažalost, u tom prvom gemu drugog seta dopustila je Gračevoj novi "break", no taj je zaostatak vratila odmah u sljedećem gemu. Nakon što je ostvarila novi "break" za 3-1 Martić je uspjela spasiti čak pet prilika Gračeve za smanjenje na 3-2, ali Ruskinja se ipak vratila u rezultatsku ravnotežu oduzimanjem servisa za 4-3. Srećom, Martić je i treći put u susretu odmah nakon izgubljenog servisa uspjela ostvariti "re-break" i tako povesti sa 5-3 uz servis za meč. U posljednjem gemu naša igračica nije izgubila niti jedan poen te po drugi put u karijeri izborila osminu finala US Opena. Prošle godine je došla do istog rezultata, ali Serena Williams je ipak bila prejaka.

Tennis: US OPEN

Suparnica u osmini finala bit će joj Kazahstanka Julije Putinceva koja je pobijedila Bjeloruskinju Aleksandru Sasnovič 3-6, 6-2, 6-1.

- Igrala je dosta čvrsto s osnovne linije, uglavnom u istom ritmu. Nije mi smetala vlaga i vrućina, volim ovakve uvjete. Cilj? Uživam što sam ovdje, u svakom poenu. Sretna sam što sam ponovila svoj najbolji rezultat ovdje - rekla je najbolja hrvatska tenisačica nakon pobjede.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener