Obavijesti

Sport

Komentari 27

Petrić je ispaljivao strijelu, Ola plaćao rundu, Mandžo slušao...

Petrić je ispaljivao strijelu, Ola plaćao rundu, Mandžo slušao...
1

Marko Pjaca ima posebnu proslavu golova, rukama napravi rogove. Ivica Olić zavrtio bi kažiprstom što znači runda u rodnom Davoru, Ivan Rakitić ljubi vjenčani prsten, Petrić je odapinjao strijelu u nebo...

VIDEO

Luk i strijela, kažiprst kao runda cijeloj gostionici, ruke na ušima, ljubljenje prstena, Epic Brozo... To su samo neke od najpoznatijih proslava golova hrvatskih nogometaša.

Utakmice Ivice Olića u rodnom  Davoru bile su zaštitni znak mjesta. Nema te utakmice koja se ne bi gledala. Znao je to Ola, koji bi prije utakmice nazvao svoje i raspitivao se za atmosferu. Pretpostavljate, kad bi zabio nastala bi ludnica, a svi bi čekali da Ola zavrti kažiprstom jer...

- To znači runda za sve - rekao je Ola kroz smijeh.

Bundesliga - Munich vs Hanover



Mario Mandžukić također je imao specijalnu proslavu. Svaki gol Mandžo je slavio stavljajući ruke iza ušiju. Kao, ne čujem vas dobro.

- Nije to ništa specijalno, moja poruka navijačima da budu glasniji, da nas još više i jače bodre - objasnio je Mandžukić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jednom, baš u vrijeme kad je general Ante Gotovina oslobođen, Mandžo je gol proslavio uzdignutom desnom rukom, na što su Nijemci 'poludjeli'. No bez razloga.

- Prepun emocija, otrčao sam prema korneru kako bih proslavio rani gol s našim navijačima. Ja sam potpuno apolitična osoba. Slavlje nakon gola nije imalo nikakve veze s događajima oko generala Gotovine - rekao je Mandžukić.

Mladen Petrić imao je zaista posebnu proslavu. Nakon gola bivši hrvatski reprezentativac odapeo bi imaginarnu strijelu prema supruzi Despini i kćerkici Melini-Charlize. Strijela u nebo.

- Nije dugo trajala ta proslava. Nakon što sam stvorio ime, odustao sam od takve proslave iako su mi navijači HSV-a pisali da nastavim s odapinjanjem. Dobivao sam jako puno poruka. Nisam htio nastaviti jer su mi misli često odlazile na proslavu golova, a to nije dobro za koncentraciju. Kad moram razmišljati hoću li odapeti strijelu, odlutaju misli - rekao je Petrić.

FBL  08/09 - Hamburger SV - Eintracht Frankfurt



Kao i Petrić, i Ivan Rakitić u sretnom je braku, zaljubljen u suprugu do 'ušiju'. Njegove proslave znaju biti originalne, no nakon svakog gola prvo poljubi prsten. To je poruka supruzi da misli na nju. To je radio i Ivica Olić, koji je također u sretnom braku s Natalijom.



No, najorginalnija proslava vjerojatno ide Marcelu Brozoviću. Ozbiljan izraz lica i ruka preko brade, kao grčki mislioc, Broz je takvim načinom proslave zaludio Italiju. A ideja je nastala sasvim slučajno...

- Putovali smo u Milano automobilom i predložio sam da snimimo fotografiju. Instinktivno sam zauzeo takvu pozu. Ima li kakvo značenje? Ne znam. Moglo bi biti nešto kao ‘ja sam tvoj frajer’ ili ‘pogledajte u kakvoj sam dobroj situaciji’ - otkrio je Brozović.

Nespes

U to društvo, nakon Porta, ušao je i Marko Pjaca. No značenje rogova, kojim slavi golove, još nije otkrio...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...