Obavijesti

Sport

Komentari 3

Phoenix prvi put u povijesti u finalu, Rangersi korak do finala

Phoenix prvi put u povijesti u finalu, Rangersi korak do finala
1

Hokejaši Coyotesa izborili su finale Zapadne konferencije NHL-a 2-1 domaćom pobjedom nad Nashvilleom, kojom su stavili točku na i polufinalne serije s 4-1

VIDEO

Phoenix Coyotesi plasirali su se u finale Zapadne konferencije NHL lige. U polufinalu su pobijedili Naxhville 2-1 i tako dobili seriju sa četiri pobjede i jednim porazom. Za Coyotese je to prvi plasman u konferencijski finale u 33-godišnjoj klupskoj povijesti. Ondje će odmjeriti snage protiv Los Angeles Kingsa koji su još ranije "pomeli" St. Louis Blues i koji su prva momčad-osmi nositelj koja je u istom doigravanju izbacila prve i druge nositelje konferencije.

Dva dalekometna gola i sjajne obrane Mikea Smitha donijele su pobjedu Coyotesima. Oba su gola zabili u drugoj trećini, a strijelci su bili Derek Morris i Martin Hanzal. Za Nashville je u posljednjoj dionici igre uspio tek smanjiti Colin Wilson. Morrisu je postignuti gol bio prvi u ovosezonskom doigravanju, Hanzalu treći, dok je Smith zaustavio 32 udarca prema svojim vratima.

Zanimljivo, momčad koja je prva zabila dobila je svaku od pet odigranih utakmica u ovoj seriji.

U drugoj odigranoj utakmici večeri New York Rangersi su u dramatičnoj utakmici u Madison Square Gardenu slavili protiv Washington Capitalsa 3-2 u produžetku. Samo 6.6 sekundi dijelilo je Rangerse od poraza, ali je gol Brada Richardsa s igračem više dignuo njujoršku publiku na noge i donio produžetak.

A u dodanom vremenu Rangersima je pobjedu nakon samo jedne minute i 35 sekundi igre donio Marc Staal. Oba zadnja gola Rangersi su zabili dok je na "hlađenju" bio Joel Ward koji je zaradio četverominutnu kaznu zbog visokog potezanja palicom Carla Hagelina samo 21.3 sekunde prije kraja regularnog dijela. Kakav dramatičan preokret kojim su Rangersi ujedno poveli u polufinalu Istočne konferencije s 3-2.

Vodstvo Rangersima u prvoj trećini donio je Anton Stralman na asistenciju Marca Staala, da bi Capitalsi rezultat preokrenuli golovima Brooksa Laicha u drugoj, odnosno Johna Carlsona u trećoj trećini. Ali nisu izdržali.

- Zadnja minuta bila je nevjerojatna. Znali smo da ćemo imati igrača više u produžetku i željeli smo zabiti i biti brzi. To smo na kraju i napravili – komentirao je presretni Staal.

Rangerse tako jedna pobjeda dijeli od prvog konferencijskog finala od 1997. godine.

Šesta utakmica serije igra se u srijedu u Verizon Centeru u Washingtonu.

Istočna konferencija, polufinale:

NY Rangers (1) - Washington (7) 3-2, produžetak

  • (NY Rangersi vode u seriji 3-2)

Zapadna konferencija, polufinale:

Phoenix (3) – Nashville (4) 2-1

  • (Phoenix je dobio seriju 4-1)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.