Obavijesti

Sport

Komentari 127

Pilj: Napokon me sreća mazila; Krovinović: Hajduk ima glavu i rep, ali nije sve med i mlijeko...

Pilj: Napokon me sreća mazila; Krovinović: Hajduk ima glavu i rep, ali nije sve med i mlijeko...

Hajduk je jako dobra momčad, lijepo je igrati i kad navijaju protiv tebe. Bit će zanimljivo ove godine, rekao je strijelac pobjedničkog gola za Osijek Marin Pilj, a igrač Hajduka ne gubi nadu nakon boda iz dva kola

VIDEO

Osijek je u nedjelju ponovno zasjeo na vrh HNL-a nakon dva kola pobjedom u derbiju nad Hajdukom 2-1 na Poljudu preokretom nakon nevjerojatnog gola Marka Livaje.

- Mislim da je bila vrlo dobra utakmica za gledatelje, dosta šansi. Hajduk je stvarno ozbiljna momčad, nije bilo lako. Pogotovo uz podršku publike, uvijek je ovdje teško igrati. Mislim da smo se dobro borili, puno trčali. Sigurno je ritam težak s obzirom na Europu. Najvažnije je da smo uzeli tri boda i okrećemo se utakmici u četvrtak - rekao je Marin Pilj (24).

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje Osijeka na Poljudu

Pokretanje videa...

Slavlje Osijeka na Poljudu VIDEO

Veznjak Osijeka zabio je tri minute prije kraja pobjednički gol za "bijelo-plave" nakon što mu je Hajdukov golman Lovre Kalinić servirao odbijenu loptu.

- Hvala Bogu, odbila mi se lopta. Mislim da me napokon sreća pomazila, nije me htio gol. Danas je došlo, zabio sam. Nitko sretniji od mene što smo uzeli tri boda i to je najvažnije - kazao je Marin za službene stranice Osijeka.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Osječki bekovi 'sredili' Hajduk, zbog Livaje se dolazi na stadion
Osječki bekovi 'sredili' Hajduk, zbog Livaje se dolazi na stadion

Nakon dva kola Osijek ima šest bodova, kao i Rijeka.

- Svaka je utakmica jer si pobjedama dižemo samopouzdanje. Na otvaranju sezone bitno je ući u dobar niz kako bi nas to nosilo iz utakmice u utakmicu. Hajduk je, ponavljam, jako dobra momčad. Bit će, vjerujem, zanimljivo ove godine. Bit će puno dobrih utakmica. Najvažnije je da smo uzeli tri boda na teškom gostovanju. U četvrtak moramo pobijediti - kaže Pilj.

Slijedi uzvrat s Pogonom u četvrtak u Gradskom vrtu nakon remija 0-0 u Poljskoj. Borba za treće pretkolo Konferencijske lige i dvoboj s boljim iz ogleda CSKA Sofije i Liepaje.

- Sve je lakše kad je publika na tribinama, kad nas podržavaju i kad navijaju za tebe ljepše je igrati. Mada i ovdje, kad su protiv tebe, lijepo je. Nadam se da će doći u što većem broju i da će nas nositi do prolaska - zaključio je Pilj.

Filip Krovinović (25), dakako, nije bio dobrog raspoloženja. Hajduk nije uspio pobijediti ni u drugoj prvenstvenoj utakmici i za vrhom već zaostaje pet bodova.

- Ne znam što da kažem nakon ovakvog poraza, gorak je okus u ustima, stvarno je. Mislim da smo kontrolirali veći dio utakmice, pogotovo prvo poluvrijeme. Dogode se oscilacije u svakoj utakmici, pa i u ovoj, ali općenito mislim da smo je kontrolirali većim dijelom - rekao je Krovinović.

Livaja je zabio iz mrtvog kuta u 63. minuti vjerojatno pokušavši ubaciti s desne strane, a samo tri minute poslije izjednačio je Mario Jurčević. Piljov gol ostavio je bijele praznih džepova.

POGLEDAJTE GOL MARKA LIVAJE:

- Svi smo bili tužni u svlačionici. Poveli smo, primili brzi gol, mislim da se tu vidi da smo mladi i da nam nedostaje iskustva, ali ponosan sam na ove momke. Mislim da smo pokazali da ovaj Hajduk ima i glavu i rep i da će rasti iz utakmice u utakmicu. Ne može sve biti med i mlijeko, kako se kaže, danas nije bilo dobro što se tiče rezultata, ali što se tiče igre bilo je super - kaže Krovinović.

Posjeta je za ove prilike opet bila sjajna. Nakon nešto više od 11.000 navijača protiv Tobola u Europi, sad ih je stiglo 9486.

Bjelica: Dobiti ovakav Hajduk na Poljudu je velika stvar...
Bjelica: Dobiti ovakav Hajduk na Poljudu je velika stvar...

- Navijačima hvala na prekrasnoj podršci, opet su došli u velikom broju, bili su nam vjetar u leđa... Malo sam bez riječi jer smo izgubili utakmicu na glup način, ali ništa, vrijeme vratiti ne možemo, idemo dalje, tek je drugo kolo, čeka nas uzvrat u Europi za četiri dana - zaključio je Krovinović.

Hajduk će u četvrtak od 17 sati u Kazahstanu pokušati potvrditi prolazak u iduću rundu Konferencijske lige, gdje čeka bolji između Apollona i Žiline (1-3). U nedjelju Hajduk dočekuje Šibenik, a Osijek je domaćin Slaven Belupu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka