Sport

Komentari 26

Pjaca faca: Tata hrvački prvak, a mama Višnja prva u džudu...

Pjaca faca: Tata  hrvački prvak, a mama Višnja prva u džudu...

Rukomet, košarka, stolni tenis, sve to je Marko trenirao kao dijete, ali kad smo ga odveli na nogomet, nije bilo spora. To je bilo to, kaže nam mama Višnja Pjaca...

Već nakon nekoliko treninga u ZET-u trener Ivan Marinković tražio je da se Pjacu "gurne" među starije. Uvijek je Marko igrao za uzrast iznad svojeg.

- Jedna je kći završila psihologiju, a druga farmaciju, a Marko je uvijek bio zaluđen sportom jer je ipak iz sportske obitelji. Suprug Željko bio je prvak u hrvanju, a kasnije i trener hrvatske reprezentacije. Ja sam u džudu bila druga u Jugoslaviji, a potom i hrvatska prvakinja - otkriva nam Markova mama Višnja.

Ona i suprug Željko na svakoj su utakmici. Tata je glavni savjetnik, a mama je zadužena za sve ostalo.

- Marko baš i nije izbirljiv u hrani, jede baš sve - rekla je Višnja, a sestra Iva je otkrila u čemu novi Dinamov "dragulj" najviše uživa.

- U mojim kolačima! Ne može bez mojih čokoladnih - nasmijala se Iva.

Baš je s njom Marko najviše povezan, najviše se druže, a dijele i ljubav prema istoj glazbi.

- Marko najviše uživa u hip-hop glazbi, to ga ipak najviše opušta - rekla je sestra Iva.

Završio je sportsku gimnaziju, bio je odličan učenik, u planu je bio i studij, ali nogomet je sad ipak na prvome mjestu.

- Htio je studirati kineziologiju, kao i otac - dodaje Markova majka Višnja.

Uživali su u partiji svojeg sina protiv Celtica. Bio je to hat-trick kojim je Marko pokazao klasu, ima ono nešto, definitvno podsjeća na Marija Mandžukića, koji je na sličan način igrao za Dinamo prije nekoliko godina. Okomitost, brzinu, dribling, pravi štos u igri. Prvi i treći gol protiv Škota bili su prave majstorije, a donedavno je Marko bio na klupi, ponekad čak i na tribinama, u Rumunjsku nije ni putovao.

Htio to Zoran Mamić priznati ili ne, Pjaca je njegov veliki "grijeh". Niko Kovač prepoznao je njegov talent, pozvao ga je u reprezentaciju, zaigrao je protiv Cipra, a Dinamov trener stalno je davao prednost Wilsonu. Sjetite se samo Glasgowa, Portugalac je promašivao nemoguće, a 19-godišnji Pjaca je u toj utakmici zaigrao samo posljednjih šest minuta.

Bile su to pogreške koje su Dinamo možda stajale proljeća u Europi. Ovaj je dečko Dinamova budućnost, novi "slučaj Kramarić" u Maksimiru se ne smije ponoviti. Pogotovo jer Marko "neće poletjeti. Vedar, skroman i nasmijan, takav je mali Pjaca.

Otišao iz Dinama s 14, a vratio se s 19.

Marko Pjaca je s osam godina počeo u ZET-u, s devet je godina došao u Dinamo, a iz kluba je otišao s 14. Trener mu je tad bio Vlado Kasalo. Opet je zaigrao za ZET, a onda je otišao u Lokomotivu. U svoj se voljeni klub vratio ovog ljeta, s 19 godina.

Najčitaniji članci