Obavijesti

Sport

Komentari 28

Pjaca zabio za Fiorentinu, Spal bez gola u Firenci 57 godina...

Pjaca zabio za Fiorentinu, Spal bez gola u Firenci 57 godina...
1

U petom nastupu za Fiorentinu Marko Pjaca zabio je svoj prvi gol i asistirao za treći. Fiorentina je pobijedila SPAL 3-0 i skočla na drugo mjesto Serie A, odmah iza Juventusa

VIDEO

Nije ni stigao u Firencu, a SPAL-u se nije pisalo dobro. Naime, posljednji gol u Firenci SPAL je zabio 9. listopada 1961. u pobjedi Fiorentine 5-1. A, kad na jednom stadionu ne zabijete gol 57 godina, onda znate da vam se ne piše dobro.  

Tradiciju su nastavili i ovaj put i izgubili 3-0. Inače, Fiorentina je u Serie A debitirala 1929. godine,a Spal 1951. Fiorentini je ovo 81.,a Spalu 18. sezona u Serie A (trenutačno se igra 87. sezona).

Tako kaže statistika. Ono što je odlično za hrvatski nogomet i reprezentaciju je da Marko Pjaca igra odlično. Nakon što je protiv Sampodrije startao u prvih 11 i imao nekoliko odličnih prilika, trener Pioli pružio mu je priliku i protiv SPAL-a, a Marko mu vratio golom, svojim prvim u dresu Fiorentine.

POGLEDAJTE PRVIJENAC PJACE

Inače, Pjaca je umalo zabio i protiv Sampdorije, nakon što mu je Chiesa vratio povratnu loptu, a golman Sampdorije Audero čudesno obranio.

Protiv SPAL-a Marko je odigrao odlično,a prvi gol zabio je s pet metara u golmanov lijevi kut. Fiorentina je bila puno bolja momčad, a odličnu igru Marko je okrunio i asistencijom Federicu Chiesi za treći gol.

Inače, Chiesa je devet od 11 golova zabio u drugom poluvremenu. Gotovo 30.000 gledatelja na Artemio Franchiju ustalo je i zapljeskalo kad je u 77. minuti izašao iz igre, a umjesto njega ušao Eysseric.

Inače, Fiorentina ima jako težak raspored u kojem će u šest dana odigrati tri utakmice. Prvo su 19. rujna igrali protiv Sampdorije (1-1), potom pobijedlili SPAL, a već u utorak igraju u Milanu protiv Intera. To je razlog zbog kojeg su u Firenzi ljutiti na čelnike Serie A jer su tražili da igraju barem u srijedu, kako bi imali dan više odmora, no nisu dobili zeleno svjetlo. 

U drugoj utakmici Darijo Srna i Filip Bradarić nisu imali sreće pa je njihov Cagliari poražen na gostovanju kod Parme 2-0. Srna je igrao svih 90 minuta, dok je Bradarić zamijenjen u 78. minuti. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu