Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Plaće kasne? Pa kasnile su i kad sam ja igrao, ništa novo'

'Plaće kasne? Pa kasnile su i kad sam ja igrao, ništa novo'
1

Pomoći Mladosti doživljavam kao obavezu kako bi hrvatski vaterpolo zadržao snagu i kvalitetu jer o Mladost, Jugu i sad splitskom Jadranu ovisi kvaliteta reprezentacije i imidž hrvatskog vaterpola, kaže Bukić

VIDEO

Nije to ništa spektakularno jer i prije sam malo bio u klubu, malo ne i tako u krug. Sada se, pak, poklopilo sa željom predsjednice Ane Stojić Deban uoči Skupštine koja će se održati krajem listopada da obnovi Upravni odbor i konkretno definira zadaće članova u financijskom smislu. S obzirom na opet kvalitetom veliki rivalitet između Mladosti i Juga, procijenio sam da bi bilo korektno da u ovom trenutku izađem iz kluba. Također, slijedi olimpijska godina i u HVS-u, u kojem sam 15 godina prvi operativac, imamo jako puno posla, govori sada bivši dopredsjednik Mladosti i član Upravnog odbora Perica Bukić.

Pokretanje videa...

01:24

Bukić odnedavno više nije u Mladosti, ali rekli bismo da je to samo formalne prirode. Što će, uostalom, potvrditi i sam. Sve se svodi na zajednički nazivnik - hrvatski vaterpolo.

- Pomoći Mladosti doživljavam kao obavezu kako bi hrvatski vaterpolo u konačnici zadržao snagu i kvalitetu jer o Mladost, Jugu i sad splitskom Jadranu ovisi kvaliteta reprezentacije i imidž hrvatskog vaterpola. Mladost je temelj u igračkom i trenerskom potencijalu i iz toga je strašno važno da funkcionira kvalitetno. Klubovi su najvažniji u svakom kolektivnom sportu, a prepušteni su snalaženju pojedinaca.

Final four vaterpolskog Kupa: Mladost, Jug, Jadran i Solaris
Final four vaterpolskog Kupa: Mladost, Jug, Jadran i Solaris

Rekli bismo hrvatska zbilja. A Mladosti je, i općenito svakom hrvatskom klubu, svaki "ludi" pojedinac i vrsta pomoći dobro došla iako su na Savi kroz predstečajnu nagodbu uspjeli cjelokupan dug od 17 milijuna kuna srezati na malo više od jednog milijuna. Kako treba paziti i na tekuću likvidnost, problemi se odražavaju na aktualan kadar. Igračima se duguju tri plaće iz prošle sezone i jedna iz ove.

- To nije, nažalost, ništa novo. Još i kad sam ja igrao, uvijek su bili problemi s plaćanjem igrača jer prihodi nisu na mjesečnoj bazi, već dođu jednom-dvaput godišnje veća sredstva, pa je dotad snalaženje. Činjenica je da smo nakon i najvećih problema isplatili sve igrače kojima smo dugovali, njih 30-40, izuzev Cosmina Radua, kojemu se zahvaljujem, i Josipa Pavića. Njima smo dužni još oko milijun kuna. To je uspjeh kluba jer usput smo zadržali kvalitetu, igramo LP, osvojili smo Regionalnu ligu, dobro radimo s mladima i nikad nismo bili ispod trećeg mjesta. Ne mogu sada reći da će u tri mjeseca sve biti isplaćeno, no najvažnije je da su svi dobili što im je obećano.

Mladost u problemima: Bukić otišao, igrači nisu dobili plaće
Mladost u problemima:  Bukić otišao, igrači nisu dobili plaće

Priču o financijama s "crvenom lampicom" javnim je istupom pokrenuo direktor Milorad Damjanić prozvavši članove Upravnog odbora, kojih ima ukupno 11, i rekavši, citiramo, da njih polovica svoju dužnost kako treba.

- Ne bih to komentirao jer nije uobičajeno. Tu je odgovorna predsjednica, ali budući da je ovdje tek godinu dana i da je došla na ono što je zatekla, treba joj dati vremena da presloži sve kako bi funkcioniralo. Ja sam optimist.

Pokretanje videa...

04:09


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica