Obavijesti

Sport

Komentari 173

Pljuvali smo ga i otpisali, a on pokazao koliko je velik sportaš

Pljuvali smo ga i otpisali, a on pokazao koliko je velik sportaš
1

Tri uzastopna ispadanja u četvrtfinalu Wimbledona, deset neuspješnih pokušaja ukupno, pa i neviđen poraz u finalu Davisova kupa u Zagrebu. Kritičari su se sjatili na Čilića, a on im je ovako začepio usta

VIDEO

Nema tomu ni devet mjeseci, a Marin Čilić prometnuo se od nacionalnog tragičara do junaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:42

Krajem studenog prošle godine prvi hrvatski reket imao je priliku donijeti trofej Davisova kupa Hrvatskoj u vrućoj atmosferi krcate zagrebačke Arene. I nakon 2-0 u setovima protiv Juana Martína del Potra, činilo se kako je takav scenarij vrlo, vrlo blizu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nije bio.

Čilić je nakon pet sati i pet setova izgubio od Del Potra, a Ivo Karlović potom nije izdržao pritisak i izgubio je odlučujući meč od Federica Delbonisa s glatkih 3-0 pa su čuvenu "salataru" u najvećoj hrvatskoj dvorani glasno proslavili naši protivnici Argentinci.

Počele su priče o "ukletoj dvorani", o Čiliću koji "nema glavu da bi postao tenisač iz svjetskog vrha", kao da su svi ti ljudi zaboravili kako je samo dvije godine ranije Međugorčanin proslavio Hrvatsku i svoju Hercegovinu osvojivši US Open.

Danas, sredinom srpnja, Čilić je došao na korak od osvajanja najprestižnijeg svjetskog teniskog turnira. Završni meč u All England Clubu ranije je, od naših tenisača, igrao samo Goran Ivanišević, čak četiri puta, i otišao do kraja toga famoznog 9. srpnja 2001.

Možete Marinu zamjeriti što talentom, koji nedvojbeno posjeduje, i napornim radom nije postigao veće uspjehe. Ali ne možete poreći da je ovaj 28-godišnjak jedan od dvojice najuspješnijih hrvatskih tenisača u povijesti. Uskoro, tko zna, možda nedvojbeno i - najuspješniji.

"Otvorio mu se ždrijeb", reći će neki, "nije to ništa posebno". Čovjek je deset puta ispadao u Wimbledonu prije nego što je ušao u finale, zadnje tri godine to je bilo u četvrtfinalu. Mnogi bi nakon toga izgubili svaku nadu, pogotovo nakon što je lani protiv Rogera Federera ispustio vodstvo 2-0 u setovima.

Ne i Marin.

Zato zaplješćite ovom majstoru bijeloga sporta i zapitajte se kada će Hrvatska imati takvog asa koji će joj donijeti toliko lijepih trenutaka.

Neovisno o tome tko će mu stajati s druge strane mreže u finalu, ovakav Čilić sigurno može do trofeja i nitko mu nema pravo oduzeti nadu. Ovim je finalom ionako napravio povijesan uspjeh za sport ove male, ali sportski iznimno nadarene nacije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida