Obavijesti

Sport

Komentari 44

'Po meni nema nikakve razlike između Dinama i Evertona...'

'Po meni nema nikakve razlike između Dinama i Evertona...'
4

Skupina ima šest utakmica. Sutra je protiv Dinama važna, ali ne i odlučujuća utakmica. No, sutra ćemo vidjeti koliko možemo pružiti i daleko stići u ovoj skupini, rekao je trener Atalante Gasperini...

VIDEO

Po prvi put u 112 godina postojanja igrači Atalante će nastupiti u skupini Lige prvaka. Prošle sezone bili su apsolutna senzacija u Italiji, završili su u prvenstvu iza Napolija i Juventusa i dogurali do finala Kupa gdje ih je srušio Lazio. U Serie A su zabili najviše golova i s pravom se nadaju nekom većem uspjehu u Ligi prvaka, no nešto će se pitati i Dinamo.

Pokretanje videa...

00:48

- Osjećamo se pozitivno i uzbuđeno zbog utakmice. Mi nismo iznenađenje, već smo zaslužili ovo prošle sezone u talijanskom prvenstvu. Želimo vidjeti možemo li se natjecati u Ligi prvaka. Vjerujemo da možemo prezentirati nogomet koji je bolji od drugih. Ovo je prvi nastup Atalante u Ligi prvaka, ali nećemo odustati od naše igre koja nas krasi u posljednje tri godine. Ponavljam, igranje u Ligi prvaka nešto je fantastično za nas - rekao je trener Atalante Gian Piero Gasperini na konferenciji uoči utakmice protiv Dinama.

Talijani se, kao i Dinamo, nadaju prolasku u osminu finala, no težak je posao pred njima.

- Skupina ima šest utakmica. Sutra je protiv Dinama važna, ali ne i odlučujuća utakmica. No, sutra ćemo vidjeti koliko možemo pružiti i daleko stići u ovoj skupini. Svakako prvi i jako važan test za nas. Dinamo je iskusna ekipa i znamo sve o njemu. Dobro smo ih proučili, kao vjerojatno i oni nas. U Ligi prvaka nema slabih momčadi, a nas čeka klub koji je lider u svojoj zemlji. Dinamo je ekipa koja igra na vlastitom terenu. Dinamu je također ovo prvo kolo i entuzijazam će biti na visokoj razini. S druge strane, mi moramo biti fokusirani i precizni, a igrači odraditi sve ono što se dogovorimo u svlačionici.

Od prve minute bi trebao zaigrati i bivši igrač Hajduka Mario Pašalić koji je već zabio Dinamu dva gola, a trener kluba iz Bergama nada se da će Pašalić to ponoviti i u srijedu od 21 sat kada počinje utakmica na Maksimiru.

- Jako dobro poznajem Marija. On je prošle sezone dosta napredovao, a ovo je prvi put poslije dužeg vremena da dvije godine zaredom igra u istoj momčadi. Započeo je i ovu sezonu jako dobro i ima veliki potencijal kako za nas, tako i za hrvatsku reprezentaciju. Dobro poznajemo rivalstvo Dinama i Hajduka, Zagreba i Splita. Nadamo se da će Mario to ponoviti sutra u našem dresu - rekao je Gasperini koji je dodao kako je ovo sudjelovanje Atalante u Ligi prvaka njegovih ruku djelo.

Serie A - SPAL v Atalanta

- Ovo sudjelovanje Atalante u Ligi prvaka ovo je moj životni projekt. Ovo je mojih ruku djelo. Osjećaj zadovoljstva i sreće bio je u svibnju ove godine. Kada je Atalanta bila treća iza Napolija i Juventusa.  To je bila velika sreća za mene i moju ekipu. Ekipa se potpuno zasluženo nalazi na ovome mjestu. U ovome trenutku ih dovodi znatiželja da vide gdje se nalaze u ovome trenutku u odnosu na najbolje ekipe u Europi - zaključio je. 

Prisutnima se obratio i kapetan Atalante Alejandro Papu Gomez koji je uzbuđen što će predvoditi svoju momčad u premijernoj sezoni Lige prvaka za Atalantu.

Coppa Italia - Quarter Final - Atalanta v Juventus

- Ovo je prvi put za nas da igramo Ligu prvaka. Nastojat ćemo gurati našu filozofiju koju gajimo zadnje tri godine. Borili smo se nekad za opstanak u Serie A, a onda je došao trener Gasperini i sve promijenilo. Jedva čekamo zaigrati u Ligi prvaka i ne želimo se zaustaviti ovdje - rekao je popularni Papu, a onda je sve malo i iznenadio izjavom da nema razlike između Lige prvaka i Europske lige.

- Po meni nema velike razlike između Lige prvaka i Europa lige jer je Dinamo na razini Evertona protiv kojeg smo igrali prošle sezone. Ako me trener postavlja na različite pozicije to je znak da mi vjeruje. Uvijek izlazim na teren kako bih pomogao ekipi i ne vrti mi se glava zbog toga. Sve ovisi o protivniku, pa tako i moja pozicija na terenu - zaključio je Gomez.

Utakmica Dinama i Atalante počinje u srijedu u 21 sat na Maksimiru.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače