Obavijesti

Sport

Komentari 108

Lacković: Nema razloga da ne igramo ovako i protiv Švedske

Lacković: Nema razloga da ne igramo ovako i protiv Švedske
18

Prva utakmica drugog kruga odlično je završila za 'kauboje'. Rasturili su 'gauče' s 18 razlike. Obrana s Alilovićem je sjajno funkcionirala, a prvi gol primili su u 8. min.

VIDEO

Dobro je počeo drugi dio natjecanja za hrvatske rukometaše na SP-u u Švedskoj. Uvjerljiva pobjeda nad Argentinom u Lundu (36-18) ulila im je 'vjetar u jedra'. Sada u miru dočekuju sutrašnje protivnike, Šveđane. 

Kauboji su na teren 'uletili' s mislima da nema mjesta 'kiksu', ako se kojim slučajem žele plasirati u polufinale. Zato su od početka utakmice uzeli stvar u svoje ruke. Čvrsta obrana rezultirala je prvim golom Argentinaca tek u 8. minuti, a do kraja poluvremena primili su ih ukupno šest. Odlično otvaranje utakmice vidjeli smo i u našem napadu u kojem su Argentinci, dubokom obranom, ostavljali puno prostora za prolazak na crtu. Popravila se i igra s igračem manje, a čak se i tada zabijalo. Neorganizirani napadi 'gauča', često su završavali polukontrama i kontrama Hrvata u kojima je neumoljiv bio Buntić. Na poluvrijeme se otišlo s 13 golova prednosti u džepu.

Alilović je obećanje - izvršio

I u nastavku je Hrvatska nastavila u istom tempu,a posebno ih 'dizao' Alilović svojim sjajnim obranama. Na kraju ih je skupio čak 12 i proglašen je za igrača utakmice. Obećanje od petka je održao - i počeo samouvjereno braniti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Blaženko Lacković razigrao se u drugom dijelu utakmice s Argentinom koja je završila s iznenađujuće puno golova. U argentinskoj mreži. Argentina se ipak činila kao nešto teža prepreka.

- Bila je ovo odlična utakmica. Moram priznati da je bilo teško nakon Danske, nismo se dobro osjećali, ali danas smo pokazali karakter. Argentina je možda pobijedila Švedsku pet golova razlike, ali mi smo igrali zrelo, agresivno, koncentrirano, obrana je funkcionirala kao i napad. Stvarno je bilo lijepo za gledati.

- Argentina ima šest-sedam igrača u španjolskoj ligi, ali usprkos tome, mi smo ih dobili s 18 razlike - kazao je Domagoj Duvnjak, te dodao: 

- Nakon Danske nije bilo dobro, ali odlučili smo skupiti glave i hrabro se baciti na glavu. Nadam se da ćemo ovako igrati u nastavku.

Lacković misli da je današnja utakmica odlična najava za sutrašnju s domaćinima, Švedskom.

- Danas smo odradili fenomenalnu partiju i nema razloga da tako ne bude i sutra - kazao je Lac, te dodao:

- Šveđani će biti teži jer će dvorana biti puna, ali ne smijemo dopustiti da se ponovi Danska. Imamo kvalitetu, samo moramo ju pokazati.

Protiv Argentine po 7 golova zabili su Vedran Zrnić i Denis Buntić. Blaženko Lacković zabio je šest golova iz devet pokušaja, a Manuel Štrlek je za pet golova potrošio samo šest lopti. U Argentini je najbolji strijelac bio Sebastian Simonet s 5 golova. 

Nezaustavljivi Danci

Danska je došla do šeste uzastopne pobjede na ovom Svjetskom prvenstvu pobijedivši Poljake 28-27. Uvjerljivi Skandinavci u 57. minuti vodili su golom Mikkela Hansena s 28-25, nakon čega je Poljska s dva gola smanjila na samo gol zaostatka. Jans Lindberg predvodio je Dansku sa šest golova, vratar Jacobsen skinuo je 19 lopti, dok je kod Poljaka najbolji bio Tomasz Tluczynski, također sa šest golova. Švedska je bila bolja od Srbije 28-24.

Redoslijed skupine II: 1. Danska 6, 2. Švedska 4, 3. Hrvatska 3, 4. Poljska 2, 5. Argentina 2, 6. Srbija 1

U prvoj skupini Francuska je deklasirala Mađarsku sa 37-24 (18-13). Nikola Karabtić je sa 7 golova predvodio strijelce Francuske, dok je u Mađarskoj jednaki broj golova zabio Tamas Mocsai.

Redoslijed skupine I: 1. Francuska 5, 2. Španjolska 5, 4. Island 4, 4. Njemačka 2, 5. Mađarska 2, 6. Norveška 0


LIVE

Gotova je utakmica u Lundu. Hrvatska je došla do očekivane pobjede nad Argentinom, jedinom neeuropskom momčadi u ostatku prvenstva. 'Kauboji' su ih 'razbili' s duplo više golova

Argentina nije zabila zadnjih 10 minuta, ali nakon 19 golova prednosti u zadnjoj minuti smanjuju na 18. 

Zrnić, Kopljar, pa Ninčević vode Hrvatsku na 17 golova razlike. Precizan je i Musa koji je ušao umjesto Vorija.

Vuković zabija za 30-17, a Duvnjak zabija svoj drugi gol. Goluža je odlučio poslati mlađu momčad na teren pa je pustio Ninčevića i Matulića. Samo rutinski moramo privesti utakmicu kraju.

Pešić se probudio i u dva napada obranio dva udarce. To je ukupno 14 obrana hrvatskih golmana

Caneba uzvraća za 15. gol 'gauča'. Lacković je zabio svoj peti gol

Petnaest je minuta prije kraja, a Duvnjak zabija izvana kako samo on zna. Diže Hrvatsku na plus 14 prvi puta u utakmici (28-14)

Prošlo je već osam minuta, a igra se gol za gol. Argentinci dolaze čak i do vezana dva gla, ali nema opasnosti za Hrvatsku. Krila kao i protiv Danaca sjajno rade, Štrlek i Zrnić zabijaju. Zabija i Lacković

Drugi dio utakmice počelo je neuspjelim napadom Hrvatske s krila. Vinuo se Zrnić i Schultzu pokušao podvaliti fintu, ali nije mu uspjelo. Argentinci zabijaju gol i samnjuju razliku. Ali Štrlek vraća na 13 razlike. Ferro je precizan za njihov deveti gol

DRUGO POLUVRIJEME

Gotovo je poluvrijeme, a nevjerojatno je da je Hrvatska dala čak 19 golova, a primila tek 6

Goluža dvije minute prije kraja zove time-out. U zadnjoj  minuti Argentinci zabijaju, ali konačan rezultat postavlja Blaženko Lacković

Alilović sjajno brani, upisao je već sedam obrana. Pet minuta prije kraja prvog dijela kod Argentinaca se probudio Simonet. Gojun je srušio Simoneta, a na obranu sedmerca krenuo je Pešić , ali nije uspio obraniti. Zrnić je precizan za 17-5

U strijelce se upisao i Vuković, a na 12 razlike u 22. minuti podiže Zrnić iz kontre koja ovaj puta savršeno funkcionira

Manuel Štrlek s lijeve strane dva je puta precizan. Vori je podignuo na 13 golova. Denis Buntić igrao kao u transu upisao je već 6 gol.

Još jednom precizan je Buntić, a onda se otvorilo i Tončiju Valčiću, a očajni Argentinci zovu time-out

Drugi gol za Argentince zabija Fernandez. A već je 14. minuta

Argentinci kao da se boje priči obrani, pa pokušavaju izvana. Lepršaju oko čvrste obrane, koja je napokon profunkcionirala. Argentinski golman zaustavlja Vorija. No i Alilović je na visini.

Šest golova razlike (7-1), a 12. je minuta. Precizan je Buntić koji zabija svoj četvrti gol. 

Štrlek je isključen na dvije minute, ali i s igračem manje Hrvatska odlazi u kontru Zrnić. Nova obrana Mirka Alilovića. 

Lopta je krenula s devet metara i kružila, Vori utrčava, ali Denis Buntić diže se s vanjske linije i siguran je za svoj treći gol.

Evo i prvog gola Argentinaca, a gol smo primili tek u osmoj minuti. Čini se kako je postavljena obrana čvrsta i ništa je ne može uzdrmati.

Ni četvrti napad Argentinci nisu uspjeli realizirati. Ali evo prve polukontre hrvateske reprezentacije. Akciju je vodio Ivano Balić preko cijelog terena, a realizirao ju je Denis Buntić

Alilović je skinuo sedmerac, dobro je za njegovo samopouzdanje. A Lacković zabija u petoj minuti za tri gola prednosti. 

S druge strane Ivano Balić zabija za početno vodstvo. U drugom napadu progurao se Denis Buntić i Hrvatsku diže na 2-0

Hrvatska je krenula u utakmicu protiv Argentine u Lundu. Pevi napad imala je Argentina, a Hrvatska je stala u 6-0 obranu. Ipak nisu uspjeli iskoristiti prvi napad. Dvorana je poluprazna

Hrvatska: Alilović na golu, Vori, Balić, Zrnić, Štrlek, Kopljar, Lacković

Argentina: Schultz, Carou, Vidal, Pizarro, Fernandez, Simenet, Vierya

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio
Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu