Sport

Komentari 78

Po novo čudo protiv Norveške: Gdje gledati naše rukometašice

Po novo čudo protiv Norveške: Gdje gledati naše rukometašice

Fantastične Hrvatice pobijedile su Rumunjsku prije dva dana i došle na korak od polufinala Eura, a danas taj korak mogu pretvoriti u plasman. Od 18.15 Hrvatska igra protiv Norveške...

Tko je vjerovao u četiri pobjede nakon četiri utakmice? Vjerovale su one. Na čelu s izbornikom Nenadom Šoštarićem koji je godinama u svojoj tvornici tesao ono što je prezentirao na Europskom prvenstvu u Danskoj.

Naše rukometašice su došle u Dansku bez ikakvog pritiska. Došle su igrati rukomet, uživati u njemu i pokazati se u najboljem svjetlu. To i rade i svi ovi rezultati su posljedica toga. Fantastična timska kemija koju je stvorio izbornik Nenad Šoštarić dok većina javnosti nije ni znala da se igra prvenstvo u Danskoj. Radio je u tišini i napravio čudo. 

Fantastične Hrvatice pobijedile su Rumunjsku prije dva dana i došle na korak od polufinala Eura, a danas taj korak mogu pretvoriti u plasman. Naše rukometašice su u sva četiri susreta igrale protiv favorita, ali to ih očito pali. To im očito stvara dodatnu motivaciju da daju najbolje od sebe jer su prvo srušile Mađarsku, Nizozemsku, Srbiju, a onda i Rumunjke predvođene Cristinom Neagu. Igrale su protiv jakih reprezentacija, ali ono što ih danas očekuje je dimenzija više.

Hrvatska od 18.15 igra protiv Norveške koja je najveći favorit za osvajanje Eura, a koeficijent na njihovu pobjedu je 1.01! Kladionice našim rukometašicama nisu dale baš nikakve šanse pa je koeficijent na pobjedu Hrvatske ogromnih 25.

No, podcijenili su ih mnogi i u prethodnim utakmicama pa znate što se dogodilo. Bez obzira na moć protivnika, naše rukometašice imaju pravo vjerovati u čudo. Kažemo čudo, jer će im to trebati za pobjedu.

Norvežanke, baš kao i naše rukometašice, imaju četiri od četiri na ovome Euru, ali zaista nevjerojatno zvuči to da im je najveći otpor pružila Nizozemska, a njih su pobijedile 32-25.

- Kad gledate tko sjedi na klupi, Sando, ponajbolja golmanica Bundeslige, nije među 16, naša Marta Tomac, koja je bila jedna od bitnijih, također. One su mašinerija, imaju svoje posebne sobe za druženje u hotelu koje su uredili za sponzore, zabavljaju se. Ako budemo mogli trčati s njima, onda ćemo moći i igrati. Ne smiju nas iskontrirati niti smijemo razmišljati tko je na golu, kao što nismo kad je to bila Wester na nizozemskom, Biro na mađarskoj, Risović ili Tomašević na srpskom, Dedu ili Dumanska na rumunjskom - najavio je hrvatski izbornik Nenad Šoštarić utakmicu protiv Norveške.

Našim rukometašicama je i bod dovoljan za plasman u polufinale, a ako kojim slučajem i izgube, o plasmanu ćemo odlučivati i posljednjem kolu druge faze protiv Njemačke kada će nam također biti dovoljan i bod.

Norveška je nevjerojatno jaka i moćna, ali Hrvatice su pokazale nevjerojatnu želju, srčanost i vjeru. I baš zato ih ne treba otpisati niti protiv višestrukog svjetskog, europskog i olimpijskog prvaka.

Utakmica počinje u 18.15, a susret možete pratiti na Planet Sportu 1.

Najčitaniji članci