Obavijesti

Sport

Komentari 11

Pobijedila ga petorica Hrvata, pamtit će se epsko rivalstvo za sva vremena, a Lošinj ga čeka...

Pobijedila ga petorica Hrvata, pamtit će se epsko rivalstvo za sva vremena, a Lošinj ga čeka...
9

U mirovinu ipak odlazi lošiji od svojih rivala po međusobnim susretima (16-24 protiv Nadala, 23-27 protiv Đokovića) i Grand Slam naslovima (Nadal 22, Đoković 21, Federer 20), ali s više ATP titula (Federer 103, Nadal 92, Đoković 88)

VIDEO

Vratit će se kad bude spreman. Još nije. Diže se fizički, ne treba žuriti. Ali on bi htio još igrati, definitivno.

Rekao nam je to Ivan Ljubičić početkom lipnja, dok smo komentirali fantastičan Čilićev uzlet na Roland Garrosu. No, tri mjeseca kasnije jedan od najboljih tenisača svih vremena Roger Federer (41) objavio je da završava karijeru.

Pokretanje videa...

Federer VIDEO

"Zadnje tri godine bile su vrlo izazovne, imao sam nekoliko ozljeda i operacija. Jako sam se trudio vratiti u natjecateljsku formu, ali znam svoje limite i tijelo mi je poslalo jasne znakove. Imam 41 godinu i odigrao sam više od 1500 mečeva u 24 godine. Vrijeme je da prepoznam kad je kraj", napisao je na Instagramu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
ATP 250 - Geneva Open

Federer će odigrati još samo jedan turnir, Laver Cup u Londonu, koji počinje 23. rujna.

- Laver Cup u Londonu sljedećeg tjedna bit će moje zadnje natjecanje na ATP Touru. Igrat ću tenis i dalje, naravno, ali ne na ATP Touru ili na Grand Slam turnirima - rekao je Švicarac.

Federer je krajem prošle godine operirao koljeno koje ga je mučilo posljednjih nekoliko godina, a oporavak je dugotrajan, tim više što je Roger zagazio u peto desetljeće života. Federer je osvojio 20 Grand Slam turnira i proveo je 310 tjedna na vrhu ATP ljestvice, od čega 237 tjedana uzastopno. Neki ga smatraju najboljim tenisačem svih vremena, rušio je brojne rekorde, a njegovi epski okršaji s Nadalom i Đokovićem ostat će jedno od najvećih rivalstava u povijesti sporta. 

ATP Tournament in Halle

U mirovinu ipak odlazi lošiji od svojih rivala po međusobnim susretima (16-24 protiv Nadala, 23-27 protiv Đokovića) i Grand Slam naslovima (Nadal 22, Đoković 21, Federer 20), ali s više ATP titula (Federer 103, Nadal 92, Đoković 88).

Protiv svog trenera Ljubičića ima omjer 13-3, od čega ga je svladao u četiri finala, a protiv Marina Čilića 10-1, od čega ga je pobijedio u finalima Wimbledona i Australian Opena, a Marin njega u polufinalu US Opena šampionske 2014. Borna Ćorić jedini ga je pobijedio u finalu, Hallea 2018., ali ukupan je omjer 4-2 za Rogera, Ančić ga je svladao u Wimbledonu 2002., no ukupno je 6-1 za Švicarca, protiv Karlovića ima 13-1, protiv Ivaniševića 2-0. 

I dok će sigurno još koji put dođi uživati kod svog posljednjeg trenera u karijeri Ljube na Lošinj, svi će njegovi suparnici pamtiti da su bili dio Federerove ere...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj