Obavijesti

Sport

Komentari 11

"Pobijedili smo ako od HNS-a dobijemo i 100 kuna odštete"

"Pobijedili smo ako od HNS-a dobijemo i 100 kuna odštete"
6

Nenad Črnko predsjednik NK Gorice vodi bitku za pravdu s HNs-om. U Gorici su 1. ligu sanjali 17 godina, a oduzeli su im je i to na papiru..., HNS je grubo pogriješio

VIDEO

24sata: Smatrate li se borcem za pravdu u hrvatskom nogometu?

Da, definitivno. Nikad u nogomet nisam ulazio s privatnim ambicijama, želim samo boljitak hrvatskom nogometu, a za to se borim kroz Goricu. Cijeli sam život u nogometu i mislim da mogu dati sebe i pomoći svojoj sredini, a kroz nju i nogometu u cjelini.

Nemam osobnih ni političkih interesa,želim boljitak nogometu, odlučan je u svojoj borbi

24sata: Zbog slučaja Gorica puno ste u medijima, ali o vama se ne zna puno. Kakav je bio vaš nogometni put?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Igrao sam nogomet do 22. godine, bio sam golman u Poletu iz Buševca, ali shvatio sam da nisam za to. Čim sam prestao igrati, postao sam tajnik, a već s 25 godina bio sam predsjednik kluba. Tijekom rata bavio sam se privatnim biznisom, a 1998. ponovno sam se uključio u Polet. Trebao sam biti predsjednik šest mjeseci, ali ostao sam punih 12 godina. Igrali smo treću ligu, bili vrlo uspješni i dobili nagradu HNS-a za dobro poslovanje. U Goricu sam se došao na poziv tadašnjeg ministra Šukera. Tražio se izlaz za velikogorički nogomet i taj sam poziv prihvatio.

Realno je tražiti 30 mil. kuna, za sve imamo dokumente, žele odštetu od HNS-a

24sata: Vrlo brzo dogurali ste do 1. HNL, no Gorica je izbačena. Što vam znači presuda HOO-a da je to izbacivanje bilo nelegalno?

To je prije svega moralna satisfakcija, ali ta će odluka imati snagu i u daljnjim postupcima. Više se neće raspravljati o tome jesmo li legalno izbačeni ili ne već samo o odšteti. Na dobrom smo putu i nikome nismo dužni niti kune. To je u Hrvatskoj rijetkost.

24sata: Tražite 30 milijuna kuna odštete. Mislite li da je realno da taj novac i dobijete?

Zahtjev je realan, iza svake kune koju potražujemo stoje dokumenti. Ne znam hoćemo li taj novac dobiti, no smatrat ćemo se pobjednicima dobijemo li i sto kuna odštete. Cilj nam je dokazati da je HNS povrijedio pravilnike koje je sam donio. Već ovo dosad je pobjeda ako se više nikad nikome ne dogodi ono što je prošla Gorica.

24sata: U kakvu ste odnosu s čelnicima HNS-a?

Korektnom. Surađujemo normalno.

Zastupa nas Brleković, ali to nema veze sa Štimčevom strujom..., žele dobiti pravnu bitku

24sata: Podržali ste Markovića u ‘okršaju’ sa Štimcem. Žalite li sad zbog toga?

Nisam Markovića podržao jer sam vidio nešto u njegovu programu nego zato što nam je u našem županijskom savezu rečeno: ‘Mi smo za Štimca’. OK, možemo biti, ali samo ako se tako svi dogovorimo. No to je bio stav troje ili četvero ljudi, a tako se to ne radi. Za Markovića sam više bio iz inata.

24sata: Tko je vaš izbor za sljedećeg predsjednika?

Onaj tko je radio posljednjih godina u klubu ili savezu, a ima karizmu i snagu u hrvatskom nogometu. No o tome moraju odlučiti svi klubovi, a ne pojedinci kao svih ovih godina. Ako svi klubovi kažu da je, primjerice, Boban pravi izbor, onda on to i jest. Sadašnjim načinom rada, u kojem se uhljebljuju samo podobni, gubimo kvalitetne ljude, a nogomet ide u propast.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac