Obavijesti

Sport

Komentari 5

Pobjednički povratak 'kauboja'! Štrlek zabijao iz nemogućeg, a Martinović kao da ima federe

Pobjednički povratak 'kauboja'! Štrlek zabijao iz nemogućeg, a Martinović kao da ima federe
8

U prvoj utakmici još od srebrnog Eura pobijedili smo Mađarsku 31-27 na našem otvaranju Europskog kupa, koji igraju već sigurni sudionici sljedećeg Eura. U Osijeku smo vidjeli dobru Hrvatsku s obzirom na situaciju, osvježenu novim licima u konkretnim ulogama poput Martinovića

VIDEO

Ni 11 otkaza zbog korone ni stanka od devet mjeseci... Nema veze, hrvatski rukometaši opet pobjeđuju. 

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski rukometaši na okupljanju

Pokretanje videa...

Zlatna generacija iz Atlante 1996. 01:20

U prvoj utakmici još od srebrnog Eura pobijedili smo Mađarsku 31-27 na našem otvaranju Europskog kupa, koji igraju već sigurni sudionici sljedećeg Eura. U Osijeku smo vidjeli dobru Hrvatsku s obzirom na okolnosti, osvježenu novim licima u konkretnim ulogama poput sjajnog Ivana Martinovića jer neka stara poput Karačića, Stepančića, Mamića, Šipića, Horvata, Mandića nismo mogli. Pa još i ona nova koja su bila u planu, pa otpala uoči utakmice (Kuduz, Jelinić).

Šteta, naravno, što je sve prošlo bez publike jer ova osječka tukla bi se za kartu. Vjerojatno bismo vidjeli i nešto navijača iz susjedstva iz kojeg su Mađari stigli bez korona-pozitivnog izbornika Gulyasa, pa je izborničku ulogu odrađivao legendarni Chema Rodriguez uz asistenciju još legendarnijeg Laszla Nagya. 

Osijek: Kvalifikacijska utakmica za EHF kup, Hrvatska - Mađarska

Iako su i oni imali dosta problema (nema Banhidija, Lekaija, Miklera, Siposa, Balogha), prije tri dana dobili su europske prvake Španjolce i to se moralo respektirati. Lino se odlučio za postavu u kojoj je na golu bio Šego, na bekovima Duvnjak, Cindrić te Ivić, na crti Musa i na krilima povratnici Čupić i Štrlek. Štrlek je bio prednji u 5-1 i krenuo s presječenom loptom i tri gola. Uz Duvnjakova dva bilo je 5-2 nakon osam minuta.

Ligetvari i Rosta visinom su dobro zatvarali sredinu mađarske obrane, pa su nam napadi trajali dugo i predugo. Bodo i Mathe zabijali su preko naše obrane, koja je htjela sve rješavati nogama, a noge nisu bile brze, pa su gosti izjednačili za pet minuta, a onda i poveli (8-7).

Naše je rješenje za napad bio Martinović koji je bio daleko konkretniji od Ivića. Fascinantno je vidjeti kako momak prolazi Mađare kao čunjeve i hvata korak od tri milje s lakoćom, kao da ima federe u nogama. Zabio je četiri u 15 minuta, a trebao još dva zicera. I igrao obranu.

A rješenje je za nju bilo tradicionalno, Duvnjak kao prednji u 5-1. Pridružili su mu se Pavlović i Brozović s kojim smo opet, to više nije slučajno, digli sve u obrani za tri skale i nakon Štrlekovog gola iz mrtvog kuta, pa Čupkovog popravnog iz sedmerca i jednog Šeginog obranjenog Matheu odvojili na 16-12 uoči poluvremena. 

Predah nas je opet usporio i Mađarska nas je uhvatila u pet minuta (18-18). Martinović je pokazao fenomenalan osjećaj i za dodavanje, ne zna se je li ljepše bilo za Pavlovića ili za Musu koji nam je vratio +3. Ali, njegov promašaj zicera, pa sudački previd i opet je brzo nestao plus.

Lino je novo rješenje za obranu našao u Jaganjcu, a za napad vratio Duvnjaka i Cindrića u paru. Digao se i Marić prvi put u 46. minuti i vratili smo se u kontrolu koju je mogao posve poremetiti Boka u kontri, ali Šego je prvom obranom u nastavku u 52. minuti pogurao Čupića da bude 27-25, a ne 26-26.

I kako to naš Međugorac radi, odmah je došla i druga, pa i treća, još vrjednija jer je bila sa sedam metara (Szita) i to nam je, naravno, bilo dovoljno da završimo mirno i još da gol upiše Jaganjac, a Car obranu. Dobar posao u Osijeku. Palac visoko gore.

Europski kup, 2. kolo:

Hrvatska - Mađarska 31-27 (17-13)

Hrvatska: Car (1 obrana), Šego (9 obrana); Marić, Duvnjak 5, Vida, Mileta, Ivić 1, Štrlek 6, Čupić 3, Musa 3, Cindrić 1, Brozović 2, Jaganjac, Martinović 6, Pavlović 3

Mađarska: Bosz (1 obrana), Szekely (8 obrana); Vajda, Leimeter 1, Hanusz 3, Kovacsics, Ligetvari, Boka 4, Rosta 1, Ilić, Mathe 4, Bujdoso 4, Szita 3, Szucs, Bodo 6, Toth

Sedmerci: Hrvatska 2/3, Mađarska 1/3

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Mađarska 6 minuta

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica