Obavijesti

Sport

Komentari 6

Pobjeđuju u Ligi prvaka, ali ih cure ne jure: 'Zauzeti smo...'

Pobjeđuju u Ligi prvaka, ali ih cure  ne jure: 'Zauzeti smo...'
13

'Nema nikakve navale cura jer igram u Dinamu i jer sam kapetan. Zauzet sam dečko', kratko i jasno je naglasio kapetan Bartol i otkrio nam da mu je djevojka iz Zagreba, baš kao i Renato Josipović...

VIDEO

'Primijetio sam da neki dečki vole igrati igrice na PS-u za zabavu, ali ja to jednostavno ne radim. Meni je razbibriga čitanje knjiga. Volim čitati  o nogometu i volim knjige o motivaciji',  naglasio nam je kapetan juniora Dinama koji su prošli u osminu finala Lige prvaka, Bartol Franjić (20).

Pokretanje videa...

03:24

Valentinovo je. Obljetnica 20 godina povratka imena Dinamo i slavlje prolaska mladih dinamovaca u osminu finala Lige prvaka mladih. Ipak, kapetan Bartol  i heroj utakmice Renato Josipović (18) su zauzeti dečki i ovaj će dan morati malo posvetiti i djevojkama.

Junak Kijeva: Bio sam napadač i na gol sam stao na preporuku
Junak Kijeva: Bio sam napadač i na gol sam stao na preporuku

- Nema nikakve navale cura jer igram u Dinamu i jer sam kapetan. Zauzet sam dečko - kratko i jasno je naglasio kapetan Bartol i otkrio nam da mu je djevojka iz Zagreba, baš kao i Renato. 

Zagreb: Juniori Dinama i Šahtara sastali se u 4. kolu UEFA-ine Juniorske lige

- Cura živi ovdje u Zagrebu, a nismo se još stigli vidjeti otkad smo sletjeli iz Kijeva - kaže. 

Bartol je iz Dugog Sela i 'već' mu je 20, dok je Renato napunio 18 i stigao je u Zagreb iz Dalmacije. Dinamov 'mladi starosjedilac', kapetan svih nižih kategorija hrvatskog prvaka, rođen je u Dugom Selu, a s 20 godina fokus mu je - samo Dinamo. 

- Završio sam Prometnu školu, ali guram nogomet. Za sada sam na vrlo dobrom putu, nadam se da će uskoro doći i prva momčad na red, ali sve svojim redom - strpljivo govori kapetan.

Popodnevni trening nogometaša Dinama na pripremama u Rovinju

Prije koju godinu zahvalio je roditeljima koji su ga godinama vozili iz Dugog Sela na treninge u Maksimirsku 128, a kasnije je krenuo vlakom. 

- Da, da, ha ha, ali sad sam položio pa idem autom. Puno mi je lakše sada mogu reći - s osmijehom nam priča Bartol. 

Mladi Šibenčanin već pet godina živi u Zagrebu, a kaže 'poziv Dinama se ne odbija'.

'Gol protiv Intera draži mi je od prolaza, a još idem tramvajem'
'Gol protiv Intera draži mi je od prolaza, a još idem tramvajem'

- Na ljeto će biti pet godina kako sam ovdje. Dinamov poziv ne može se odbiti. Sjeo sam s roditeljima za stol, dogovorili smo se i došao sam ovdje. Tata i dalje živi u Šibeniku, a mama je ovdje sa mnom - priča nam perspektivni mladi golman.

Utakmica u Kijevu nije bila pretjerano atraktivna, ali je raspucavanje uvijek napeto. Srećom, slavio je zagrebački sastav rezultatom 4-3.

Susret 2. kola Lige prvaka mladih između Manchester Cityja i Dinama

- Znali smo da neće biti lagano. Izdigli smo se iz toga, pokazali veću želju za pobjedom od njih i možda je to presudilo. U početku smo se prilagođavali jer nismo znali unaprijed točno kako igraju. Kad smo vidjeli u kojoj formaciji igraju, na koji način napadaju, drugo poluvrijeme smo ušli s većom željom i s boljom organiziranošću. Na kraju je to i presudilo što smo imali i veći posjed lopte i veću nadmoć na terenu - ispričao je o utakmici protiv Dinama iz Kijeva Bartol Franjić (20), kapetan mladog Dinama.

- Posljednjih 10-15 minuta susreta vidjelo se da pada ritam utakmice. Znali smo da ćemo ići na penale jer nije bilo nikakvih prilika - rekao je golman Renato koji je obranio dva penala. 

- Zahvalio bih se i našim navijačima koji su došli u velikom broju. Bio je to veliki doživljaj za nas, proslavili smo malo i s njima, a kasnije i u svlačionici. Svi smo zajedno pjevali, stvarno, fenomenalno je bilo - prepričava nam.

- Bila je to čvrsta utakmica s jedne i s druge strane. Više je bilo taktičkog nadmudrivanja. Imali smo par prilika. Sva sreća, obranio sam ta dva penala, to nas je poguralo dalje. Mislim da smo zasluženo pobijedili - kaže skromno Dinamov golman.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu