Obavijesti

Sport

Komentari 18

Očajno suđenje u 2. ligi: Gorica i Primorac žale se na suđenje...

Očajno suđenje u 2. ligi: Gorica i Primorac žale se na suđenje...
2

Sedam momčadi ispada iz Druge lige, u opasnosti je najmanje desetak momčadi, a suđenje nije na razini natjecanja. U ovom kolu suci su oštetili Goricu, ali i Primorac

VIDEO

Ovoga tjedna krenuo je drugi dio sezone u Drugoj HNL u kojoj će se nesuđeni prvoligaš Gorica boriti za grčeviti ostanak u natjecanju jer se liga smanjuje na 12 momčadi što znači da njih čak sedam ispada.

Prva ovogodišnja utakmica bila je ujedno i derbi borbe za ostanak, a domaćinima je igrala samo pobjeda protiv Primorca 1929. Goričani su uspješno svladali prvu prepreku pobijedivši Stobrečane 2-0 golovima Jankulice u 25. i Abramovića u 34. minuti.

No utakmicu je obilježilo kontroverzno suđenje glavnog suca Marna Horvata koji je u jednoj spornoj situaciji oštetio Goricu. Nered na travnjaku krenuo je u 45. minuti kad je Jančetić htio ukrasti vrijeme zadržavajući loptu, nakon čega ga je protivnik srušio.

U općem naguravanju domaći igrač Galić nasjeo je na provokaciju protivnika. Lagano ga je dodirnuo rukom, nema ni govora o tome da ga je udario, a nogometaš Primorca pao je kao pokošen. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Glavni sudac je nasjeo i olako izvadio crveni karton poslavši Galića u svlačionicu već na samom kraju prvog poluvremena.

Gorica se u 66. minuti ponovo okomila na suca traživši penal nakon što je u kontranapadu Abramovića srušio golman Primorca. Sudac je samo odmahnuo rukom, a domaćini su unatoč igraču manje uspjeli sačuvati prednost do kraja utakmice. 

Nije ovo prvi put da se nesuđeni prvoligaš iz Gorice žali na suđenje, u Šibeniku su im u prvom dijelu prvenstva sudili nevjerojatan penal, a na snimci je kasnije ustanovljeno da uopće nije postojao. Nakon 16 kola Gorica je na 12. mjestu s bodom zaostatka za 11-plasiranim Pomorcem.

I Primorac se žali: Naš je golman dobio potres mozga

Ako se netko treba buniti na suđenje, onda smo to mi. Prvi gol smo primili nakon što je protivnički igrač Abramovič nogom u glavu udario našeg golmana Dantea Stipicu koji je dobio potres mozga i uopće nije bio svjestan gdje se nalazi. Nakon pet, šest minuta primio je i drugi gol, a da uopće nije reagirao. Kad je ušao u svlačionicu počeo se skidati kao da je utakmica završila i tad smo primijetili da s njim nešto nije u redu, rekao je trener Primorca Joško Španjić i dodao: 

- Stipica je zadržan na promatranju u bolnici u Zagrebu nakon čega je Hitnom prevezen u Split. Uopće se ne sjeća da je igrao utakmicu. Sudac je griješio i na jednoj i na drugoj strani, mi smo izgubili i nismo se žalili. Ne znam otkud Gorici da su oštećeni kad su pobijedili 2-0, a posebno sam iznenađen nekulturnim ponašanjem njihovog trenera Samira Toplaka koji je vrijeđao moje igrače.

- Gospodin Cvetko i ostali iz vodstva Gorice stvarno su nas lijepo primili i ne znam što je Toplaku trebalo da se tako ponaša - dodao je trener Primorca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida