Obavijesti

Sport

Komentari 2

Pochettino: U PSG-u je Liga prvaka opsesija. Sve ostalo je neuspjeh, to nije normalno

Pochettino: U PSG-u je Liga prvaka opsesija. Sve ostalo je neuspjeh, to nije normalno

Mi u PSG-u smo osvojili titulu prvaka Francuske sa 15 bodova više od drugog, ali kada smo ispali od Real Madrida znali smo da će biti problema. City je isto izgubio od Reala, primio je tri gola u pet minuta, a sljedeći tjedan je – kupio Haalanda, rekao je Pochettino

VIDEO

Argentinski nogometni stručnjak Mauricio Pochettino (50) prvi put se oglasio nakon otkaza u redovima francuskog prvaka Paris Saint-Germaina.

Pochettino je u razgovoru za argentinski infobae otkrio kako je "opsjednutost Ligom prvaka", više štetila nego koristila PSG-u, te kako ne vjeruje da je za njegov otkaz zaslužan Kylian Mbappe.

- Postoje klubovi kao što su Liverpool ili Manchester City, koji imaju dugoročne projekte i daju šansu ljudima da ih ostvare. Uvijek ću praviti takve usporedbe. Mi u PSG-u smo osvojili titulu prvaka Francuske sa 15 bodova više od drugog, ali kada smo ispali od Real Madrida znali smo da će biti problema. City je isto izgubio od Reala, primio je tri gola u pet minuta, a sljedeći tjedan je – kupio Haalanda. Dao je priliku svom treneru za novi pokušaj, da nađe rješenja i osvoji prvenstvo Engleske, kao što smo mi uzeli trofej u Francuskoj - rekao je Pochettino pa nastavio:

FILE PHOTO: Ligue 1 - Paris St Germain v AS Monaco

- Projekti su različiti. Dok u Cityju sedam godina vjeruju istom treneru, u PSG-u očekuju da čim dođeš, s vrata osvojiš trofej. I to onaj Lige prvaka, ne domaćeg prvenstva. Drugačije je i ja sam to prihvatio. Ovo što sada govorim nije kritika. Kada smo došli u Pariz, znali smo da moramo probati osvojiti Ligu prvaka ako želimo nastaviti raditi na našem projektu.

- Napravili smo dobar posao, možda izvana nije prepoznat jer se očekivalo da osvojimo Ligu prvaka - kazao je 50-godišnji Argentinac koji je na klupi pariškog sastava osvojio francusko prvenstvo, Kup i Superkup.

- Sve je usredotočeno na Ligu prvaka i ponekad to malo ometa. Opsesija je Liga prvaka i sve što nije osvajanje Lige prvaka je sinonim za neuspjeh - dodao je.

Pochettino je prošle sezone odveo PSG do šesnaestine finala u kojem su ispali od kasnijeg pobjednika Real Madrida.

Parižani su prvoj utakmici slavili sa 1-0, a na poluvremenu uzvrata u Madridu također su imali 1-0. No uslijedio je nevjerojatan preokret Reala s tri postignuta gola.

Manchester City v Paris Saint Germain - UEFA Champions League - Group A - Etihad Stadium

Međutim, Pochettino i dalje smatra kako je Karim Benzema faulirao Gianluigija Donnarummu za Realov prvi gol.

- Mislim da je bio prekršaj i nakon pregleda VAR-a danas bi razgovarali o nečem drugom, o eliminaciji Madrida - smatra.

Premda se o tome mnogo pisalo, Argentinac smatra kako Kylian Mbappe nije imao nikakve veze s njegovim odlaskom iz kluba.

- On je jedan od najboljih igrača u svjetskom nogometu, ali ne mislim da je Kylian taj koji je osmislio novi projekt - kazao je.

Ligue 1 - AS Saint-Etienne v Paris St Germain

Iako je Pochettinovo vrijeme u PSG-u završilo nezgodno, uživao je cijelu sezonu radeći sa svojim sunarodnjakom Lionelom Messijem - kojeg smatra najboljim igračem na planeti.

- Za mene je Leo Messi najbolji na svijetu. Nema sumnje - dodao je.

Champions League - Group A - Manchester City v Paris St Germain

Usprkos brojim ponudama Pochettino za sada nije donio odluku o nastavku karijere.

- Miran sam, moram analizirati sve što se dogodilo u posljednjih 18 mjeseci u Paris Saint-Germainu. Uvijek morate kapitalizirati iskustva i učiti iz njih. Jedino što mogu reći je da su uvijek bili dobri prema meni, prema svima nama i da ću im uvijek biti zahvalan - zaključio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu