Obavijesti

Sport

Komentari 243

Ruska 'petarda' Saudijcima za najbolje otvaranje u 84 godine!

Ruska 'petarda' Saudijcima za najbolje otvaranje u 84 godine!
68

Rusija je razbila Saudijsku Arabiju 5-0, dva gola zabio je sjajni Denis Čerišev. Ruskih 5-0 najveća je pobjeda domaćina na otvaranju Svjetskog prvenstva od talijanskih 7-1 protiv SAD-a 1934. godine

VIDEO

Puno je upitnika bilo pred nastupom Rusije na otvaranju SP-a protiv Saudijske Arabije. Rusi su do ove utakmice dobili tek jednu od 11 službenih utakmica, ali sve sumnje razbili su učinkovitim nastupom protiv slabašnih Saudijaca koje su ispratili s pet komada! 

Čerišev je zabio dva gola, Gazinski, Dzyuba i Golovin po jedan.

Najveća pobjeda od 1934. godine

Ruskih 5-0 najveća je pobjeda domaćina na otvaranju Svjetskog prvenstva od talijanskih 7-1 protiv SAD-a 1934. godine! Rusi su u prvom dijelu zabili dva gola iz dva udarca u okvir.

Nije to bila pretjerano lijepa igra, ali bila je učinkovita. Gazinski je pogodio u 12. minuti, a nakon toga ozlijedio se jedan od najboljih igrača Alan Džagojev kojem je stradala zadnja loža. Ušao je Denis Čerišev i odigrao utakmicu života! 

World Cup - Group A - Russia vs Saudi Arabia

Supertrener

Prvo je dvije minute prije kraja prvog poluvremena majstorijom dvojicu poslao na ćevape i zabio da bi u nastavku vanjskim dijelom kopačke pogodio u rašlje!

Ruski izbornik Stanislav Čerčesov ima pravi nos za gol, iako je bio golman, i to vrlo dobar golman koji je branio za SSSR i kasnije Rusiju, bio je i na dva svjetska prvenstva.

World Cup - Group A - Russia vs Saudi Arabia

Prvo je ubacio Čeriševa, ovaj je zabio. U nastavku je uveo Dzyubu, a ovaj je 89 sekundi kasnije poslao novu loptu u gol Saudijaca. 

Za šlag na kraju pobrinuo se Golovin kojem je bilo dosta asistiranja pa je namjestio loptu na 17 metara i pogodio iz slobodnjaka.

Cijelu utakmicu za Rusiju odigrao je stoper Sergej Ignjaševič i postao najstariji Rus koji je nastupio za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu. Ignjaševič je u ruske knjige rekorda ušao s 38 godina i 335 dana. 

- Pripremali smo se upravo za ovaj dan, znali smo da je važno pobijediti u prvoj utakmici. No, ovo je turnirsko natjecanje i ne završava ovom utakmicom. No, ja sam opušten jer znam da svaki trener ovisi o svojim igračima, a s ovim je igračima užitak raditi - rekao je ruski izbornik Čerčesov.

- Nismo izgubili jer su Rusi bili dobri nego zato što smo mi bili loši. Pretrpjeli smo težak i neočekivan poraz. Moramo zaboraviti ovu utakmicu i misliti na sljedeću. Vjerujem u svoje igrače da mogu biti bolji - rekao je saudijski izbornik Juan Antonio Pizzi.

Sutra u skupini A igraju Egipat i Urugvaj (14.00).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 243
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske