Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
32 komentara

Pogledajte nove domoljubne dresove trećeligaša Vukovara

Za razliku od prošlogodišnjeg dresa, HNK Vukovar sad ima dvije garniture, na obje je motiv Vodotornja, simbola hrvatskog otpora tijekom srbočetničke agresije te stihovi iz pjesme 'Stoji grad'

Foto: HNK Vukovar / Facebook
32 komentara

Novo remek-djelo kreirali su proizvođači sportske opreme Fotex, koji surađuju s nekoliko hrvatskih niželigaša. Plod suradnje s HNK Vukovar 1991 novi je prekrasan dres. Ovaj put u dvije garniture - nebesko plavoj i crnoj.

Foto: HNK Vukovar / Facebook Foto: HNK Vukovar / Facebook

Prošle sezone čelnici Vukovara predstavili su dres s motivima Vodotornja koji je statusni simbol grada, a krasile su ga i čuvene 'kockice'. Bila je tada samo jedna dvobojna garnitura, a u samo sat i pol prodali su gotovo 200 kompleta.

Kao i prošle godine, na dresu su stihovi pjesme Hrvoja Hegedušića 'Stoji grad'.

Dresovi se mogu kupiti i online

Promocija novih dresova bit će 13. travnja kad u 22. kolu Vukovaru stiže Marsonia iz Slavonskog Broda. Klub je objavio i kako će svi koji žele dres isti moći naručiti i prije promocije, od četvrtka 11. travnja na Fotexovom web shopu.

Samo gornji dio dresa je 34 eura, cijena kompleta (majica i hlačice) je 54 eura.

Vodotoranj je na novom dresu na sredini prsa, na sredini je sada i grb kluba, a polja šahovnice prostiru na gornjem dijelu dresa.

 

Dres oduševio Subu i Vidu

Ivan 'Zolja' Lukić, vukovarski branitelj i sportski direktor spomenutog trećeligaša, prošle je godine uručio Vidi i Subašiću originalni dres.

- Kad vidite da to piše ispod grba, ne treba vam veća motivacija. Vukovar ima svoje značenje, a mi imamo nekolicinu igrača iz Osijeka i Vinkovaca pa igračima 'sa strane' treba staviti do znanja gdje igraju - rekao nam je Ivica Radoš, trener Vukovaraca.

Stihovi na dresu kao simbol hrvatskog otpora

Iz majčinog krika sloboda se rađa i uskoro bijela zaplovit će lađa do sunca. Iz krvi i bola niknut će cvijeće i nikada narod zaboravit neće Vukovar. Stoji grad!, riječi su jedne od najljepših domoljubnih pjesama o Vukovaru, nastale tijekom srbočetničke agresije, autora Hrvoja Hegedušića, jednog od prvih koji se tijekom agresije na Hrvatsku uključio u akciju 'Croatian music aid' dobrotvornim koncertima i umjetničkim radom.

Njegova balada 'Vukovar' (1991.) uvrštena je u knjige 'Hrvatsko ratno pismo' (1992.) te 'Hrvatska lađa' (1996.), a spomenuti stihovi utkani su na dresove Vukovara.

Naši partneri pišu
Message