Obavijesti

Sport

Komentari 32

Pogledajte nove domoljubne dresove trećeligaša Vukovara

Pogledajte nove domoljubne dresove trećeligaša Vukovara
2

Za razliku od prošlogodišnjeg dresa, HNK Vukovar sad ima dvije garniture, na obje je motiv Vodotornja, simbola hrvatskog otpora tijekom srbočetničke agresije te stihovi iz pjesme 'Stoji grad'

VIDEO

Novo remek-djelo kreirali su proizvođači sportske opreme Fotex, koji surađuju s nekoliko hrvatskih niželigaša. Plod suradnje s HNK Vukovar 1991 novi je prekrasan dres. Ovaj put u dvije garniture - nebesko plavoj i crnoj.

Prošle sezone čelnici Vukovara predstavili su dres s motivima Vodotornja koji je statusni simbol grada, a krasile su ga i čuvene 'kockice'. Bila je tada samo jedna dvobojna garnitura, a u samo sat i pol prodali su gotovo 200 kompleta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kao i prošle godine, na dresu su stihovi pjesme Hrvoja Hegedušića 'Stoji grad'.

Dresovi se mogu kupiti i online

Promocija novih dresova bit će 13. travnja kad u 22. kolu Vukovaru stiže Marsonia iz Slavonskog Broda. Klub je objavio i kako će svi koji žele dres isti moći naručiti i prije promocije, od četvrtka 11. travnja na Fotexovom web shopu.

Samo gornji dio dresa je 34 eura, cijena kompleta (majica i hlačice) je 54 eura.

Vodotoranj je na novom dresu na sredini prsa, na sredini je sada i grb kluba, a polja šahovnice prostiru na gornjem dijelu dresa.

 

Dres oduševio Subu i Vidu

Ivan 'Zolja' Lukić, vukovarski branitelj i sportski direktor spomenutog trećeligaša, prošle je godine uručio Vidi i Subašiću originalni dres.

- Kad vidite da to piše ispod grba, ne treba vam veća motivacija. Vukovar ima svoje značenje, a mi imamo nekolicinu igrača iz Osijeka i Vinkovaca pa igračima 'sa strane' treba staviti do znanja gdje igraju - rekao nam je Ivica Radoš, trener Vukovaraca.

Stihovi na dresu kao simbol hrvatskog otpora

Iz majčinog krika sloboda se rađa i uskoro bijela zaplovit će lađa do sunca. Iz krvi i bola niknut će cvijeće i nikada narod zaboravit neće Vukovar. Stoji grad!, riječi su jedne od najljepših domoljubnih pjesama o Vukovaru, nastale tijekom srbočetničke agresije, autora Hrvoja Hegedušića, jednog od prvih koji se tijekom agresije na Hrvatsku uključio u akciju 'Croatian music aid' dobrotvornim koncertima i umjetničkim radom.

Njegova balada 'Vukovar' (1991.) uvrštena je u knjige 'Hrvatsko ratno pismo' (1992.) te 'Hrvatska lađa' (1996.), a spomenuti stihovi utkani su na dresove Vukovara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...