Obavijesti

Sport

Komentari 5

'Znali smo da ćemo okrenuti, kako je samo Dalić bio miran...'

'Znali smo da ćemo okrenuti, kako je samo Dalić bio miran...'
2

Prvo Vlašić, Petković, a onda i Perišić. Naša napadačka artiljerija dominirala je u drugom poluvremenu protiv Slovaka i odvela nas do novog Eura. Pogledajte prve reakcije naših reprezentativaca...

VIDEO

Izniman osjećaj. Jedna utakmica koju smo odigrali na visokom nivou iako smo imali rezultatski minus. Izašli smo mentalno čvrsti i nismo se predavali. Zasluženo smo pobijedili, rekao je Bruno Petković.

Napadač Dinama bio je strijelac u velikoj pobjedi Hrvatske nad Slovačkom (3-1) u Rijeci kojom su "vatreni" izborili plasman na Euro 2020.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Objavljuje 24sata u Subota, 16. studenoga 2019.

- Bili smo spremni u slučaju da gubimo, da ostanemo mirne i hladne glave, da se ne ubaci nervoza i da će doći naša kvaliteta na naplatu - rekao je Petković, koji je zabio peti gol u osmom nastupu za Hrvatsku.

- Sinergija je bolja svakom utakmicom, dobro se nadopunjujemo. Jako dobra kohezija stvorila se, pratimo kretnje i imamo tu kvalitetu u veznom redu koja nas pronalazi u praznom prostoru. Neminovno je da stvaramo puno prilika - rekao je Petković za Novu TV i zaključio:

- Koliko možemo na Euru? Nisam bio tip od prognoza, ne volim kalkulirati ni gledati predaleko. Ima puno vremena dotad, pričat ćemo o tome kad dođe vrijeme. Sad ide slavlje.

Borna Barišić bio je asistent kod trećeg gola Ivana Perišića koji je prelomio utakmicu.

- Nije dobro počelo, zgusnuli su se, ali pokazali smo u drugom dijelu karakter. Govor je bio jako smirujuć, bez nervoze. U takvim situacijama jako je bitno ne gubiti glavu. Dobro nam je predočio drugo poluvrijeme i bili smo mirni - rekao je bek Rangersa.

A drugom stranom ordinirao je Tin Jedvaj.

- Čestitke suigračima i stručnom stožeru na pripremi svega kroz sve utakmice u grupi. Hvala navijačima na bodrenju. Hrvatska je pokazala da je dobra i kvalitetna momčad, da se možemo vratiti jači i okrenuti utakmicu u svoju korist - rekao je igrač Augsburga i poentirao:

- Ušli smo dobro u utakmicu, Slovačka nije napravila nijednu pravu šansu. Defenzivno smo dobro stajali, ofenzivno kreirali dosta prilika. Kontrolirali smo igru kroz svih 90 minuta i najvažnije je što smo izborili Euro.

Nikola Vlašić otvorio je slovački bunker, njegovim golom za 1-1 pala je utvrda gostiju.

- Gubili smo 1-0, ali imali smo dosta šansi. Šteta što nismo zabili mi, a oni jesu. Ali znali smo da ćemo okrenuti utakmicu. Nije bilo nikakve panike, izbornik je bio toliko smiren, nitko ne bi pomislio da je ta utakmica odlučivala o Euru - kazao je Vlašić.

- Prvi put na velikom natjecanju? Odličan osjećaj. Nikad se nisam plasirao na nešto, odličan osjećaj i cijela atmosfera. Čestitam momcima i stožeru. Vjerujem u sebe, svaku dobivenu minutu iskoristio sam na najbolji način i činjenica što me stavio u prvih 11 u ovoj utakmici dovoljno govori. Spoj mladosti i iskustva odlična je kombinacija - zaključio je.

- Sretan sam što igram s ovakvom ekipom. Ponosan sam na sve što smo napravili. Posebno na ove mlade koji su prvi put igrali. Bili smo jako smireni u svlačionici i to smo pokazali u drugom dijelu da možemo okrenuti. Ova reprezentacija ima mentalnu snagu je, imamo jako iskusne igrače. Stvarno sam jako zadovoljan, Perić je bio fantastičan. Petko, suviše je što šta reći o njemu, on je top. Nemojte mu to reći hahah - rekao je sjajni golman Dominik Livkaović koji je obranio ono što je trebao, ali kod slovačkog gola ipak nije mogao ništa.

 

POSLUŠAJTE NOGOMETNU HIMNU 'MOJA CROATIA'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu