Sport

Komentari 37

Pojačao se protivnik Dinama: U Šahtar je stigao Konopljanka

Pojačao se protivnik Dinama: U Šahtar je stigao Konopljanka

Šahtar je na odličan način završio prijelazni rok i u svoje redove doveo ukrajinskog reprezentativca Jevhena Konopljanku (29). Klub iz Donjecka sad će biti još opasniji kao Dinamov protivnik u Ligi prvaka

Petar Stojanović će se na svojoj strani morati boriti sa Raheemom Sterlingom (24) protiv Manchester Cityja, dok će protiv Šahtara čuvati Jevgena Konopljanku (29). Ukrajinci su doveli provjereno krilo koje je prošle sezone igralo za Schalke 04.

Nije poznato za koju je svotu ukrajinski reprezentativac stigao u Donjeck, ali bit će to veliko pojačanje za ukrajinski klub. Konopljanka nije imao dobru prošlu sezonu te je u 21 utakmici u dresu 'rudara' zabio samo gol i imao dvije asistencije pa se odlučio pronaći novu sredinu. No, njegove trkačke sposobnosti i osjećaj za dubinu krasile su ga još otkad je krenuo na svoj europski put iz Dnjipra.

U sezoni 15/16 prešao je u španjolsku Sevillu za koju je odigrao 54 utakmice i zabio 9 golova uz 9 asistencija. U dresu Schalkea odigrao je 78 utakmica te zabio 13 golova i podijelio devet asistencija. Valja spomenuti i kako je u za reprezentaciju Ukrajine nastupio 82 puta te zabio 21 gol. Dva je puta igrao protiv Hrvatske u kvalifikacijama za SP u Rusiji i dva puta izgubio (1-0, 2-0).

Iznimno brz i eksplozivan igrač prijetiti će Dinamu u Ligi prvaka, a osim Šahtara pojačala se i Atalanta koja je na upražnjenu stopersku poziciju nakon odlaska Martina Škrtela (34) dovela danskog reprezentativca Simona Kjaera (30).

Najčitaniji članci