Obavijesti

Sport

Komentari 29

Pole-position za Hamiltona u Belgiji, iza njega dva Red Bulla

 Pole-position za Hamiltona u Belgiji, iza njega dva Red Bulla
1

Pole-position na legendarnom Spa-Francorchampsu ima vozač Mercedesa Lewis Hamilton. U prvom startnom redu uz njega je aktualni svjetski prvak Vettel

VIDEO

Uzbudljiv rasplet ponudile su kvalifikacije za Veliku nagradu Belgije koja se vozi na legendarnom Spa-Francorchampsu. Nekoliko sekudni ostalo je do kraja kvalifikacija, a prvo mjesto držao je vozač Force Indije Paul di Resta. 

Ipak, u posljednjim sekundama kvalifikacija u svoj najbrži krug ušli su najbolji vozači, što je na kraju rezultiralo da će pole-position imati vozač Mercedesa Lewis Hamilton. Iza njega smjestila su se dva Red Bulla, Sebastian Vettel i Mark Webber. Na četvrtom mjestu je još jedna vozač Mercedesa, Nico Rosberg.

Di Resta je na kraju u trećem startnom redu, na petom mjestu, uz Jensona Buttona u McLarenu. Četvrti startni red rezerviran je za vozače Lotusa Romaina Grosjeana i Kimija Raikkonena, a peti za vozače Ferrarija Fernanda Alonsa i Felipea Massu.

Utrka za Veliku nagradu Belgije na Spa-Francorchampsu vozi se u nedjelju u 14 sati.

Zbog dugova SPTV-a nema prijenosa VN Belgije

Početkom 2011. godine Kreator grupa uspjela je osigurati prava na prijenose najprestižnijeg oktanskog sporta – Formule 1 u Hrvatskoj nakon odustajanja HTV-a zbog neisplativosti projekta. Kreator je utrke u 2011. i 2012. prenosio putem regionalnih televizija što je izmijenjeno 2013. kad je zaključio ugovor sa Sportskom televizijom putem koje se nastavio prijenos. U prijenosima su bili angažirani profesionalci poput najpoželjnijeg komentatorskog dvojca - Ivana Blažička i Nevena Novaka te Renate Sopek. U režiji Kreator grupe dosad je emitirano 48 Grand Prix vikenda Formule 1.

- Nažalost, do sad nam nije uplaćen vrlo visoki iznos koji nam je po ugovoru dužna Sportska televizija. Ovakav veliki iznos u ovo ekonomski teško vrijeme jednostavno ne možemo nadomjestiti iz drugih izvora. Sa stanjem je upoznat Formula One Management koji usprkos činjenici da smo u dvije i pol godine platili sve naše obaveze, ¼ rate za 2013. te podatku da vjerojatno plaćamo najvišu moguću cijenu na hrvatskome tržištu, nisu bili spremni na fleksibilnost. Nadalje, upoznali smo vodstvo FOM-a s izuzetno lošom situacijom hrvatskog gospodarstva u ovoj godini te našim gubicima na tečajnim razlikama zbog pogoršanja tečaja kune u odnosu na američki dolar, što zbog dinamike plaćanja nismo mogli anulirati. Tečajne razlike su u tri godine uzrokovale porast troškova emitiranja od gotovo 17 posto - rekao je direktor Kreator grupe Davorin Štetner.

Tijekom gotovo tri godine Kreator je kroz prava Formule 1 ostvario brojne svjetske i domaće kontakte te suradnje.

- U ovome trenutku nastavak emitiranja ovisi isključivo o Sportskoj televiziji i njihovom podmirenju duga zbog kojeg je i nastao ovaj problem te se nadam da će ga sukladno njihovim najavama i podmiriti. Kreator je obavijestio sve partnere o situaciji te će u minimalno dvostrukom iznosu obeštetiti sve oglašivače i sponzore. Kreator i dalje u svom portfelju ima neke od najjačih sportskih prava poput MotoGP-a koji u zadnje vrijeme bilježi veliki porast gledanosti te Volvo Ocean race-a,Formule 3, DTM-a, Alpari World Cup-a, FIA GT serije, a od jeseni pratimo i domaća natjecanja i lige putem našeg kanala Kreator TV - zaključio je Štetner.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani