Obavijesti

Sport

Komentari 6

Policajci fotografirali Kobejevo tijelo, Vanessa Bryant ih tužila

Policajci fotografirali Kobejevo tijelo, Vanessa Bryant ih tužila

Sumnja se da su napravili od 25 do 100 fotografija koje nisu bile namijenjene za istragu, a fotografije su slali drugim kolegama te ih objavili...

VIDEO

Dok je cijeli svijet oplakivao odlazak velikana, netko nije imao ni grama dostojanstva i ljudskosti pa je htio iskoristiti tuđu nesreću i na tome zaraditi. No sada će morati na sud. 

Pokretanje videa...

Kobe Bryant 01:18

Kobe Bryant, njegova kći Gianna i još sedmero putnika poginuli su 26. siječnja prošle godine u teškoj nesreći nakon što se njihov helikopter srušio na brdu Santa Monica u Kaliforniji. Putnicima kobnog leta nije bilo spasa, a do mjesta nesreće su odmah nakon pada došli policajci i vatrogasci. Tijela legendarnog Kobeja Bryanta i ostalih bila su u neprepoznatljivom stanju, no pojedini policajci htjeli su zaraditi na njima pa su ih fotografirali i objavili fotografije.

Taj potez izazvao je zgražanje javnost i obitelji poginulih, Kobejeva udovica Vanessa odlučila ih je tužiti, a danas je javno objavila imena policajaca. 

FILE PHOTO: Sports Pictures of the Year

Sumnja se da su napravili od 25 do 100 fotografija koje nisu bile namijenjene za istragu, a fotografije su slali drugim kolegama. Vanessa Bryant ih je optužila za narušavanje privatnosti i nemar jer su dijelili fotografije mrtvih ljudi. Na listi se nalaze imena: Joey Cruz, Rafael Mejia, Michael Russell i Raul Versales. Sve je na kraju završilo na sudu pa će navedene osobe odgovarati za svoj postupak.

Kobejeva supruga i obitelji poginulih tužili su i tvrtku Island Express u čijem helikopteru je Bryant poginuo. Obitelji tvrde da pilot Ara Zobayan nije smio letjeti u lošim uvjetima, što su na kraju potvrdili istražitelji, te da su helikopteri Island Expressa trebali imati propise koji bi ga u tome spriječili.

Istražitelji su utvrdili kako su za nesreću krive gusta magla zbog čega je bila oslabljena vidljivost te pilot Zobayan koji u tim uvjetima nije smio poletjeti. 

Istražitelji su objavili izvještaj nesreće koji sadrži 600 stranica, a u njemu piše kako je Zobayan poletio prema oblacima, što je zabranjeno, a bio je i dezorijentiran zbog čega nije mogao normalno sletjeti, a helikopter nije imao nikakav mehanički kvar.

Krivicu za nesreću snosi i kontrola leta jer je navodno, jedan zaposlenik koji je završio sa smjenom, zaboravio reći kolegi da bi helikopter, u kojem se nalazio Kobe Bryant, trebao poletjeti. Također, utvrdili su kako je pilot morao ići u visinu kako bi se izvukao iz magle, a ne prema lijevo, što je on napravio.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu