Obavijesti

Sport

Komentari 82

Hajduku 80.000 kuna kazne zbog hukanja Belleu i bakljade

Hajduku 80.000 kuna kazne zbog hukanja Belleu i bakljade
1

Krešimir Vlajčević kaznio je Hajduk novčanom kaznom u iznosu 80.000 kuna zbog hukanja Henriju Belleu te bakljade na utakmici Prve HNL između Hajduka i Istre

VIDEO

Disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević kaznio je Hajduk novčanom kaznom od 80.000 kuna zbog počinjenih prekršaja iz članka 67. (neredi na igralištu) i 85. (rasizam) Disciplinskog pravilnika HNS-a na utakmici Hajduk - Istra 1961.

Delegat utakmice Hajduk - Istra 1961 u svom izvješću naveo je da je zbog bacanja pirotehničkih sredstava od strane domaćih navijača u ograđeni dio igrališta i na teren za igru u 60. minuti utakmica morala biti prekinuti jednu minutu. Nadalje, u 55. minuti utakmice gledatelji su se nesportski ponijeli prema igraču Istre 1961 Henriju Belleu hukanjem što se ponovilo još nekoliko puta, zbog čega je sudac Vlado Svilokos u 65. minuti prekinuo utakmicu i tražio objavu upozorenja putem razglasa te da će u ponovljenom slučaju prekinuti utakmicu prema propisanoj proceduri iz Pravilnika o sigurnosti na nogometnim utakmicama.

Kod donošenja odluke o kazni, disciplinski sudac kao olakotnu okolnost uzeo je u obzir činjenicu koju je u svom očitovanju istaknuo HNK Hajduk da je poduzeo sve raspoložive i propisane mjere u pripremi i organizaciji utakmice te angažirao sve potrebne službe.

Međutim, kod odmjeravanja kazne uzeo je u obzir i otegotnu činjenicu da je klub tijekom tekućeg prvenstva već bio pravomoćno kažnjavan za prekršaje iz članka 67. (7. i 13. kolo) po osnovi upotrebe pirotehnike i prekida utakmice i članka 85. DP HNS-a (7. kolo) po pitanju vrijeđanja na rasnoj osnovi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hajduk će se žaliti na kaznu

U Hajduku su najavili žalbu na kaznu disciplinskog suca Krešimira Vlajčevića. Ističu kako osuđuju rasizam i diskriminaciju prema bilo kome, no još jednom naglašavaju kako su poduzeli sve raspoložive i propisane mjere u pripremi i organizaciji utakmice te su angažirali sve potrebne službe. U Hajduku smatraju kako ne postoji način na koji su oni kao organizatori susreta mogli utjecati ili spriječiti ovu neprihvatljivu pojavu i zbog toga su i najavili žalbu.

Hajduk je kažnjen, a Dinamo ne

Ponukani brojnim upitima zbog čega je Hajduk, a ne i Dinamo kažnjen zbog rasističkog hukanja njegovih navijača prema Henriju Belleu, kontaktirali smo Josipa Breznog, koji je pojasnio:

- Kup i prvenstvo dva su odvojena natjecanja. Kup je pod direktnom ingerencijom HNS-a i kad se sastane Disciplinska komisija HNS-a, oni će razmatrati ponašanje navijača Dinama na Kup ogledu Dinamo - Istra odigranom u Puli.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova