Obavijesti

Sport

Komentari 1

Policija upala u urede klubova za koje igraju i hrvatski igrači

Policija upala u urede klubova za koje igraju i hrvatski igrači

Talijanska policija ušla je u urede klubova Serie A Rome, Lazija i Salernitane. Za Lazio nastupa hrvatski veznjak Toma Bašić, dok za Salernitanu na poziciji lijevog beka igra Domagoj Bradarić

VIDEO

Talijanska policija ušla je u urede klubova Serie ARome, Lazija i Salernitane i započela istragu o isplatama za transfere u posljednjem razdoblju, javlja talijanska novinska agencija ANSA.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka u Napulju

Pokretanje videa...

Rijeka u Napulju 00:44

U slučaju Rome, organi kaznenog progona ispitivali su razdoblje od 2017. do 2021. godine, kada su dionice kluba iz glavnog grada Italije još bile na burzi u Milanu. U Romi su izrazili punu suradnju s vlastima i želju da se okolnosti što prije razjasne. Potvrdila je da su pod istragom neki bivši i sadašnji izvršni direktori, kao i bivši predsjednik James Pallotta i njegov nasljednik Dan Friedkin.

S rimskim Lazijem i Salernitanom istražuju međusobne ugovore iz vremena kada je vlasnik oba kluba istovremeno bio Claudio Lotito. Za Lazio se navodi da izdaje fakture za nepostojeće transakcije i da zbog toga krivotvori bilance. Lazio je objavio da su sve bilance i ostali dokumenti uvijek dostupni istražiteljima te da žele rezultate što prije.

Lotito je morao staviti dionice Salernitane na tržište u lipnju 2021., kada je momčad promovirana u najvišu talijansku ligu, jer prema pravilima nitko ne može posjedovati dvije ili više talijanskih momčadi na istoj razini natjecanja.

Kako ponuda Danila Iervolina nije prihvaćena, Talijanski nogometni savez (FIGC) odredio je rok za prodaju novom vlasniku do kraja godine, inače će Salernitana ispasti. Klub je u priopćenju za javnost poručio da događaji oko prodaje nisu predmet istrage, već poslovi iz prošlosti.

Financijske manipulacije čelnika talijanskih klubova često su na meti talijanskih poreznih i pravosudnih tijela, policije i FIGC-a. Potonji je Juventusu krajem siječnja oduzeo 15 bodova zbog nepravilnosti u poslovanju, a također je izrekao duge zabrane djelovanja u nogometu bivšoj upravi Juventusa, na čelu s bivšim predsjednikom Andreom Agneillijem, Fabiom Paraticijem, Federicom Cherubinijem i drugim bivšim članovima upravnog odbora.

Uprava Juventusa žalila se na najnoviju kaznu Talijanskom olimpijskom odboru, ročište je zakazano za 19. travnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu