Obavijesti

Sport

Komentari 7

Poljska postaje obećana zemlja za hrvatske igrače i trenere...

Poljska postaje obećana zemlja za hrvatske igrače i trenere...
2

U poljskoj ligi dva vodeća kluba vode hrvatski treneri. Romeo Jozak je na klupi Legije iz Varšave, a Nenad Bjelica na klupi Lecha. Tamo sad igra 13 hrvatskih igrača, a uskoro bi ih moglo biti i više

VIDEO

Po kvaliteti nogometa poljska liga je tu negdje s hrvatskom, ali je po svemu ostalom 15-20 godina ispred naše lige, kaže Nenad Bjelica, trener Lecha iz Poznanja.

Njegova momčad na zimsku je stanku otišla na 2. mjestu, s dva boda zaostatka za Legijom iz Varšave, koju vodi još jedan stručnjak iz Hrvatske Romeo Jozak. Dva hrvatska trenera vode dvije najbolje poljske momčadi u ovom trenutku, a u toj ligi igra 13 hrvatskih igrača. Ovog su tjedna došli Eduardo da Silva i Domagoj Antolić, ali prijelazni rok je tek počeo i uskoro bi možda još poneki hrvatski igrač mogao u tu “obećanu zemlju”.

Našoj koloniji u Legiji priključio se i ponajbolji igrač iz HNL-a!
Našoj koloniji u Legiji priključio se i ponajbolji igrač iz HNL-a!

- I ja sam u Lech na razgovor došao da ne ispadnem nekorektan prema klubu i menadžeru. Onda me sve što sam vidio ovdje oduševilo. Poljska liga je ‘mala Bundesliga’ - rekao nam je Bjelica i nastavio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi u prosjeku na utakmicama imamo 20, a Legia 17 tisuća gledatelja. Čak 14 od 16 klubova koji igraju u ligi imaju nove stadione. Ove sezone je u ligu uveden VAR, tako suci imaju i tu pomoć. Plaće su dobre i redovite. Imaju dva-tri kluba koja imaju malo financijskih problema, ali ovdje ako ne platite igraču tri mjeseca, odmah budete kažnjeni, oduzimaju vam se bodovi.

Nenad Bjelica je očito jako zadovoljan u Poljskoj, on je iz Dinama doveo Marija Šituma. Možda u budućnosti dovede još nekog našeg igrača.

- Sve je ovdje super. Ovi vodeći klubovi su doista odlično posloženi, od najmanje pa do najveće stvari. Marketing u ligi je odličan, sve se diže posljednjih godina otkako je Poljska zajedno s Ukrajinom bila domaćin Europskog prvenstva. Nakon toga je liga sve jača i jača - kaže nam Mario Šitum, jedan od najboljih igrača Lecha, kojega čeka velika borba za naslov s prijateljem Antolićem i Legijom.

'Napokon će i Antolić zaigrati pred 40-ak tisuća navijača...'
'Napokon će i Antolić zaigrati pred 40-ak tisuća navijača...'

Infrastrukura je jako važna, a Poljaci su doista uložili stotine milijuna eura u svoje stadione. Takvi stadioni daju pravi komfor navijačima, pa su utakmice i slabije plasiranih klubova dobro posjećene. Poljaci idućih godina planiraju još ulaganja u nogomet.

Veliki je trag u Legiji ostavio Ivica Vrdoljak, bivši igrač Dinama. Za klub je igrao čak šest godina. I sad je Vrdoljak u Varšavi, baš je jučer pomagao Crnogorcu Marku Vešoviću, koji je u Legiju došao iz Rijeke, da nađe stan.

Igrači koji iz HNL-a dolaze u Poljsku raspituju se kod njega, a on im o ligi može reći sve najbolje. Hrvatima se sviđa ono što ih dočeka u Poljskoj, očito će na relaciji HNL - Ekstraklasa biti sve više i više transfera.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu