Obavijesti

Sport

Komentari 105

Poludjeli na Mandžu: Udarao je i gurao. Morao je dobiti crveni

Poludjeli na Mandžu: Udarao je i gurao. Morao je dobiti crveni
1

Talijanski mediji vrve napisima nezadovoljnog Gattusa, čelnika Milana Leonarda i izvještaja u kojima su navedene situacije zbog kojih je Juventus trebao biti kažnjen

VIDEO

Juventus je pobijedio Milan 2-1 u velikom talijanskom derbiju 31. kola. Krzysztof Piatek je doveo Milan u vodstvo u prvom poluvremenu, no Juventus je okrenuo golovima Paula Dybale iz penala i Moisea Keana u drugom.

Serie A - Juventus v AC Milan Serie A - Juventus v AC Milan

Utakmica koja za Juve i nije imala toliki rezultatski značaj budući da je već odavno osvojio naslov Serie A i fokus prebacio na Ligu prvaka u kojoj u srijedu putuje na gostovanje Ajaxu, za Milan je značila sve na svijetu. 'Rossoneri' se grčevito bore za plasman u Ligu prvaka i nalaze se u fazi gdje je svaki bod bitan, a svaka pogreška kobna.

U subotnjem derbiju momčad Gennara Gattusa bila je ravnopravan suparnik lideru talijanskog prvenstva, u prvom poluvremenu potpuno nadigrala 'staru damu' pa pala u nastavku kada je Massimiliano Allegri izvadio Spinazzolu i uveo razigravača Pjanića, a Juve prebacio u brzinu više.

No, Milan je i dalje parirao domaćinu, a teško se oteti dojmu da je oštećen u nekoliko situacija. Talijanski mediji vrve napisima nezadovoljnog Gattusa, čelnika Milana Leonarda i izvještaja u kojima su navedene situacije zbog kojih je Juventus trebao biti kažnjen.

Mario Mandžukić, koji je u derbiju bio kapetan Juventusa, u 87. minuti udario je kopačkom kapetana Milana Alessija Romagnolija na podu, a onda se obračunao i s Krzysztofom Piatekom na nogama te ga odgurnuo. U tim trenucima već je imao žuti karton.

Milanova struka inzistirala je na crvenom kartonu i protestirala nakon što ga Mandžukić nije dobio, isto kao što nije dosuđen penal za Milan nakon što je Alex Sandro čisto igrao rukom te zaustavio ubačaj Hakana Calhanoglua. Bilo je to u 38. minuti i nakon gledanja VAR-a sudac Fabbri penal nije dosudio.

- Dva čista penala nisu svirana. Tako je to uvijek na ovom stadionu - ljutito je nakon utakmice rekao Milanov golman Pepe Reina dok je Milanov sportski direktor Leonardo dodao:

- Penal (Alexa Sandra) je bio čist. Jako smo razočarani jer smo igrali s hrabrošću i samopouzdanjem. Ostali smo praznih ruku zbog očiglednih grešaka suca, koji je neadekvatan za posao.

Istaknuo je i grešku u kojoj je Hakan Calhanoglu prestrogo dobio žuti karton.

- Žuti karton Hakana je neobjašnjiv. Sudac mora smiriti u takvim situacijama, a ne dodatno podizati iritaciju i tenzije. Sve to bilo je veoma razočaravajuće. Ne želim stvarati kontroverzu, ali sve je to bilo veoma razočaravajuće.

Navodi se i situacija u kojoj je Leonardo Bonucci neoprezno otvorenim džonom nagazio Piateka za što bi inače dobio žuti karton bez problema. Sudac Fabbri Bonuccija nije javno opomenuo.

Juventus iduću utakmicu igra u Amsterdamu protiv Ajaxa dok Milan u idućem kolu Serie A dočekuje Lazio, jednog od izravnih konkurenata za plasman u Ligu prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka