Obavijesti

Sport

Komentari 4

Polufinale HMNL-a: 'Nabrijani' Studenti dočekuju Murterane

Polufinale HMNL-a: 'Nabrijani' Studenti dočekuju Murterane
3

Sijevat će sa svih strana, uvjeren je Matija Đulvat, kapetan Alumnusa koji u subotu navečer u Martinovci dočekuje Murter u polufinalu prvenstva Hrvatske u futsalu...

VIDEO

Nakon dva tjedna prvenstvene stanke, u subotu 10. svibnja Alumnus će u Martinovci, od 20.45 sati ugostiti Murter. Studenti su kao drugoplasirana momčad regularnog dijela prvenstva izborili izravan plasman u polufinale doigravanja prvenstva Hrvatske u malom nogometu, dok je Murter, u tri susreta, uspio svladati Osijek i tako izboriti svoje mjesto u polufinalu.

Jedinom otočkom klubu u 1. HMNL su bile potrebne tri utakmice da prođu prepreku zvanu Osijek Kelme. Nakon domaće pobjede 4-0 u prvoj utakmici prvenstva, igrači Mladena Perice Štrle su pomalo neočekivano pokleknuli na gostovanju. U trećoj, odlučujućoj utakmici, nije bilo nikakve neizvjesnosti. 

Murter je ponovio rezultat prve utakmice serije i upisao novih 4-0.

Stvara se fama oko igranja utakmice na domaćem terenu, ali ja mislim da u doigravanju više od domaćeg terena presuđuje kvaliteta, mirna glava i glad za pobjedom

Posljednji susret ove dvije momčadi odigrale su prije nešto više od mjesec dana, kada je u Martinovci slavio Alumnus rezultatom 3-2. U izravnoj borbi za drugo mjesto igrači Miće Martića su nakon vodstva 3-0 do kraja uspjeli sačuvati vodstvo i izboriti vrijednu pobjedu. Ta pobjeda dovela je Alumnus pred vrata polufinala i dala Studentima prednost domaćeg terena.

- Drugo polufinale je veliki uspjeh i potvrda da Alumnus kvalitetno radi. Stvara se fama oko igranja utakmice na domaćem terenu, ali ja mislim da u doigravanju više od domaćeg terena presuđuje kvaliteta, mirna glava i glad za pobjedom. Naravno, podrška s tribine daje dodatnu energiju igračima pa je zbog toga važnije igrati više utakmica u doigravanju pred svojim navijačima - rekao je kapetan momčadi Matija Đulvat.

Svaka ekipa ima svoje adute i razlog nadati se prolasku u finale. Murter je izuzetno zahtjevan protivnik koji je odlično posložen na svim mjestima u ekipi. Raznovrsni su i zbog toga ih je teško pobijediti. Imaju odličnog golmana (Stojkić), pivota koji zabija (Pavić) i beka koji probija (Jurlina). Obrambeno imaju jako moćne igrače (Ajduković), a u organizaciji igre su jako pokretljivi (Celsihno, Klarin, Vedrić, Troskot), po meni njihov najbitniji igrač je Perišić koji osim obrambenih zadataka i u napadu bude jako opasan.

- Mi se prije svega moramo posvetiti obrani i tu ne smije biti propusta ni popusta, ako će nam obrana funkcionirati onda će i Stojka biti na velikim mukama jer će sijevati sa svih strana - siguran je Đulvat.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića