Obavijesti

Sport

Komentari 37

'Poništite sezonu! Ako se liga ne može dovršiti, poništite je '

'Poništite sezonu! Ako se liga ne može dovršiti, poništite je '
1

Navijači su nam najbitniji, mi smo tu zbog navijača. Ako na stadionu ne bude navijača, onda nema smisla igrati, rekao je nogometaš Manchester Uniteda Luke Shaw...

VIDEO

Tako blizu, a i dalje daleko. Tako se nekako može opisati odnos na relaciji Liverpool - trofej Premier lige. Redsi su dugih 30 godina čekali na naslov u engleskom prvenstvu. Prošle sezone im je izmaknuo u posljednjem kolu, a ove sezone su demonstrirali silu.

Pokretanje videa...

00:27

Sve je išlo kao po loju, već u siječnju su uhvatili ogromnu zalihu bodova, a nakon 29 kola imaju čak 25 bodova više od drugoplasiranog Manchester Cityja. Matematički, potrebne su im samo još dvije pobjede u preostalih devet kola da i osiguraju naslov. A ako City kojim slučajem želi do titule, Redsi moraju izgubiti osam susreta uz dozvoljen jedan remi. Jednostavno rečeno, Liverpoolove ruke su već na trofeju.

No onda se pojavio korona virus koji je zaustavio život u Europi i svijetu. Naravno, prekinuta su sva sportska natjecanja pa tako i Premier liga. Pauza traje već mjesec dana i mnogi se pitaju što će biti s nastavkom. Neki žele da se prvenstvo prekine i pozicije dodjele po trenutačnom plasmanu, što bi recimo bilo najpravednije što se tiče Liverpoola, ali neki zagovaraju i poništavanje same sezone!

Među njima je i bek Manchester Uniteda Luke Shaw koji smatra da bi najpravednije bilo poništiti sezonu. Naravno, takva odluka bi išla u prilog njegovom klubu koji se nalazi na tek petom mjestu.

- Poništite sezonu i odigrajmo novu ispočetka. Da, ispočetka. Ako se prvenstvo ne može dovršiti, mora se poništiti. Navijači su nam najbitniji, mi smo tu zbog navijača. Ako na stadionu ne bude navijača, onda nema smisla igrati. Naši navijači su fenomenalni, uvijek nam daju podršku i lakše je igrati kad su oni tu - poručio je Shaw.

Manchester United v Manchester City - Premier League - Old Trafford

Liverpool je pokorio prvenstvo i jasno je da ih nitko ne može stići. Čekali su čak 30 godina na trofej u Premier ligi, ali ugurale su se neke nadnaravne stvari koje im mogu uništiti snove. Ispali su iz osmine finala Lige prvaka, a mogli bi ostati i bez titule u prvenstvu.

Ilkay Gündogan jedan je od rijetkih koji je priznao kako se titula mora dodijeliti Liverpoolu.

- Što se mene tiče to bi bilo u redu jer sportaši moraju pokazati fer ponašanje - tako zbori član najvećeg Liverpoolovog rivala. Redsi su ih jednostavno pomeli ove sezone u ligi i treba stisnuti ruku.

A što s nastavkom prvenstva, ne zna niti još jedan nogometaš Cityja, Kevin de Bruyne. On smatra kako bi prekid sezone bio sramotno djelo, ali isto tako spominje kako bi bilo u redu prekinuti sezonu ako će se problemi prenijeti i na iduću sezonu.

Premier League - Manchester City v Leicester City

- Kao nogometaš znam da su nam potrebne pripreme prije nastavka sezone. Trebamo tri-četiri tjedna da se vratimo u formu. Kada bismo zaigrali odmah nakon šest tjedana pauze, svi bismo bili ozlijeđeni. Puno novca je u igri i čeka se s odlukom. Mislim da bi bilo sramota prekinuti ovakvu sezonu, ali nemamo izbora ako će se problemi prenijeti i na sljedeću sezonu - poručio je Belgijac. 

I što sada? Ne zna niti engleski nogometni savez. Teško je zadovoljiti sve, ali ako se gleda s nepristrane strane, Liverpool je više nego zaslužio osvojiti tu titulu. Makar se završetak prvenstva odradio u kolovozu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima