Obavijesti

Sport

Komentari 174

Nikoličius: Prijeti se igračima i njihovim obiteljima, a tučnjave nije bilo! Ponudio sam ostavku

Nikoličius: Prijeti se igračima i njihovim obiteljima, a tučnjave nije bilo! Ponudio sam ostavku

Valdas je došao na moj prijedlog i na moj prijedlog smo i raskinuli. Nismo se slagali oko strategije za mlade igrače, koje moramo promovirati. A pitajte Pletikosu zašto Biuk tako malo igra, kazao je sportski direktor Hajduka

VIDEO

Nakon osvojenog Kupa prošle sezone, navijači Hajduka ponadali su se kako je 'kružni tok' prošlost. Kostur momčadi je nakon dugo godina ostao netaknut, ostali su najbolji igrači, a i trener je ostao isti. Velike najave odaslane su s Poljuda, čime su dali jasno do znanja kako ove sezone žele vratiti naslov prvaka u Split nakon 18 godina čekanja.

Pokretanje videa...

Hajduk - Villareal: igrači izlaze na teren 01:03

Ljetna euforija zahvatila je klub, krcati stadion u europskim utakmicama, rekordan broj prodanih pretplata. I sve je to bilo divno i krasno, manikura za javnost, ali ne realno stanje stvari. Napumpana euforija učinila je svoje. Nakon ispadanja od Villarreala, a prošlo je tek mjesec dana, izašle su na svjetlo dana sve mane koje su čelnici uspješno skrivali. Euforija je napustila Poljud, klub je u velikoj rezultatskoj krizi, igra skupe momčadi ne odiše ljepotom, a u međuvremenu je i Valdas Dambrauskas postao bivši. Duga cesta kojoj nema kraja, pitaju se navijači koji sve manje vjeruju u titulu. S razlogom. 

U susretu 10. kola HNL-a Hajduk i Istra1961 na Poljudu igrali 2-2

Hajduk nakon deset kola, uz utakmicu manje, zaostaje već 11 bodova za Dinamom, a tek je početak sezone. Navijači se pribojavaju onih starih vremena kada je maksimirski klub znao odletjeti i na plus 30. 

Teška su vremena pred Hajdukom, a u ovoj kriznoj situaciji je pred novinare sjeo sportski direktor Mindaugas Nikoličius. Prva točka bio je odlazak trenera Dambrauskasa, a priznao je i kako je ponudio ostavku. 

Zaostala utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između Hajduk i Rijeka

- Valdasu još jednom hvala, ostavio je trag, napravio je jako dobre stvari prošle sezone, ostvario ciljeve koje smo imali, osvojio Kup i do zadnjeg kola borio se za naslov. Želim pojasniti raskid jer on je doveden na moj prijedlog u klub i na moj prijedlog smo i raskinuli. To je bila najteža odluka za mene, dugogodišnji smo suradnici. Možda bi bilo lakše ostaviti trenera i skrivati se iza njega, ali Hajduk je na prvom mjestu kao i ciljevi kluba. Zato sam ja odmah u Šibeniku ponudio predsjedniku mandat na raspolaganje, rekao sam da to u sportskom smislu ne ide u dobrom smjeru. Predsjednik je kazao da ne vidi gdje je moja krivnja, a dok on mene želi u klubu, dok imam podršku, ostat ću, ja volim Hajduk, volim ove ljude i grad i želim ovdje raditi. Kad sam, došao zatekao sam Hajduk u puno težem stanju nego danas. No ovo je nova sezona, a napredak ne vidimo. Ja sam na svakom treningu i nema više te energije - rekao je Nikoličius, piše Večernji list

Došlo je do razilaženja u stavovima pa je rastanak bio neminovan. 

- Nismo razmišljali o nekim ključnim stvarima na isti način, preciznije, nismo se slagali oko strategije kad su u pitanju mladi igrači, a zna se strategija, mi ih moramo promovirati. I to nema veze s tim što nismo prodavali puno, nem,a veze s transferima u ovom trenutku. Mi želimo vidjeti Pukštasa, Krolu, Ćubelića. Naravno, postoji plan koji moramo zadovoljiti i cifra koja je zadana za prijelazni rok, ali ja o tome je mogu sad govoriti u brojkama niti mogu takve stvari otkrivati. Postoje i gabariti koliko možemo potrošiti.

Split: S 4:0 Hajduk uvjerljivo pobijedio Lokomotivu

Mislav Karoglan je naslijedio Dambrauskasa, a Nikoličius je sada potvrdio kako će ostati do zimske stanke. A možda i poslije toga. 

- Imam puno povjerenje u njega, četiri godine je ovdje i najveći je talent. Mi od Tudora nismo izbacili svog trenera, a ja stvarno mislim da je u ovom trenutku on idealna osoba za Hajduk, zna igrače i svaki karakter u svlačionici. Vjerujemo mu, legitiman je kandidat da ostane i nakon zime - kazao je Nikoličius koji i dalje vjeruje u naslov.

Zaostala utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između Hajduk i Rijeka

- Ovo nije kriza, ali želimo više. Ja sam uvjeren da ova momčad ima igrače koji se mogu boriti za naslov. 

U javnosti kolaju glasine o događajima koji su prethodili odlasku litavskog trenera, neki su otišli toliko daleko pa pišu da je došlo i do tučnjave u svlačionici i da su se neki igrači pobunili protiv Valdasa, no sportski direktor je to sve demantirao. 

- To odmah treba zaustaviti, ja sad odlučno ovdje tražim da se stane jer to su laži, a igrači imaju probleme. Nije bilo fizičkog kontakta među igračima, a glasine su izazvale neugodnosti, prijeti se igračima i njihovim obiteljima. Ništa od toga se nije dogodilo, a oni trpe jako ružne stvari. Dosta s tim, odmah - poručio je oštro Nikoličius. 

Jako puno igrača izvan je forme, a sve je palo na leđa Marka Livaje koji ne može sam vući cijelu momčad. 

- Vjerujem u igrače i mislim da je ova momčad dobra. Vjerujemo u Lovru Kalinića i Marka Livaju, s njima smo potpisali nove ugovore. Momčad ima potencijal. Neću govoriti o imenima, ali neki moraju biti bolji. Ovo sve je poruka i njima, u smislu što očekujemo.

Stipe Biuk glavio je poljudski eksponat. Za njega se najviše raspituju, ali konkretna ponuda još nije došla. Jedan od razloga je i slaba prošla sezona s puno oscilacija.

- Trebalo mu je samopouzdanja nakon prošle sezone, da osjeti više vjere, ali ja vidim napredak i mislim da će mu Karoglan jako puno pomoći jer ga odlično poznaje i zna sve njegove nedostatke. Da, izlog je i mlada reprezentacija, a vi pitajte Stipu Pletikosu koji je direktor svih selekcija zašto Biuk tako malo igra, to je odlično pitanje i mene odgovor zanima, Pletikosa vam je često i u Splitu..

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 174
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu