Obavijesti

Sport

Komentari 13

Poplave, požari, bolesti: Super Mario pomaže kad god zatreba

Poplave, požari, bolesti: Super Mario pomaže kad god zatreba
5

Hrvatski nogometni reprezentativci su nakon Svjetskog prvenstva iznenadili udruge donacijama. Mnogi od njih godinama pomažu onima kojima je to najpotrebnije...

VIDEO

Zaklada Ana Rukavina u srijedu je posebno zahvalila Mariju Mandžukiću za nenajavljenu donaciju. Udruga Kolibrići, koju čine roditelji djece sa spinalnom mišićnom atrofijom, istaknula je potez Dejana Lovrena.

- Iako on to nikada nije tražio niti želio iznijeti u javnost, između mnogih poznatih i nepoznatih koji nam pomažu istaknut ćemo Dejana Lovrena koji je prije dvije godine donirao skupocjenu opremu za jednu djevojčicu oboljelu od SMA koja diše pomoću respiratora. Naš stoper je brz u reakcijama, ne diskriminira nikoga i zato smo valjda drugi na svijetu u nogometu - napisali su u priopćenju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:15

 

Nogometni reprezentativci su posljednjih godina često pomagali u mnogim situacijama. Za neke njihove donacije je javnost znala, ali mnoge su oni sami činili u potpunoj anonimnosti.

Nakon vodenog vala koji je razorio Gunju i druge dijelove Slavonije u svibnju 2014., umorne branitelje od poplave u Slavonskom Brodu razveselio je Mario Mandžukić.
Na nasipu u naselju Josipa Rimca tad se fotografirao s vojnicima Hrvatske vojske i drugima koji su muku mučili da zatvore sva mjesta kroz koja je probila nabujala Sava. Došao je dati potporu i pomoći rodnom gradu, ali i Gunji. Došao je u grad te donio namirnice i potrepštine.

mario mandžukić u gunji


- Došao sam ovamo vidjeti svoje prijatelje, ali i sve one koji se bore s ovom vodenom stihijom. Žao mi je što im je poplava uništila sve što su imali, njihove domove i stoku, od koje su živjeli. I dio moje obitelji bio je ugrožen, u Prudu kraj Bosanskog Šamca - ispričao nam je tad potreseni nogometni reprezentativac.
Njegovu baku i rođake tad su spasili pripadnici Gorske službe spašavanja.
- Od srca im hvala na tome - rekao je Mandžukić.

'Hvala svima, a posebno Super Mariju na plemenitoj donaciji'
'Hvala svima, a posebno Super Mariju na plemenitoj donaciji'

Tešku noć proveo je u rodnom gradu, gdje je htio pomoći svima kojima treba.
Nije Mandžo nikad zaboravio svoj rodni kraj. Pomagao je i na druge načine. Tako je 2016. darivao svoj matični klub, “hrvatski Juventus” iz Slavonskog Broda, Marsoniju. U donacijskim paketima našlo se mnogo opreme, od kopački, lopti i markera pa do majica i ostale opreme za trening. 
Nakon lanjskih stravičnih požara u Dalmaciji, Mandžukić se opet iskazao te je DVD-u Supetar poklonio profesionalnu vatrogasnu opremu za trideset vatrogasaca ukupne vrijednosti od 20 tisuća eura.
U znak zahvalnosti vatrogasci Podstrane i Supetra odlučili su da će zajedno na svojim leđima nositi njegov broj s dresa na leđima uz poruku: “Mario, hvala, s tobom na leđima sve je lakše”.

This is how Croatian firemen thank Mandzukic for the money he donated them to buy new equipments. 🙌🏻 via @Guaro21JFC

Objavljuje Around TurinNedjelja, 15. listopada 2017.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić lani je donirao novac Udruzi za autizam Zadar. 
- Presretni smo! Ova će nam donacija pomoći da puno toga promijenimo i oboljelima od autizma pomognemo jer privatne terapije su skupe i mnogi roditelji ih svojoj djeci ne mogu priuštiti - rekao nam je tad Ante Armanini, predsjednik udruge.

Luka Modrić za Hrvoja Ćustića


Modrić i ostali hrvatski reprezentativci često su donirali nogometnu opremu matičnim klubovima, lokalnim školama ili organizatorima turnira na kojima su igrali kao djeca. Ivan Strinić je 2012. donirao klima-uređaj i sportsku opremu splitskom Dječjem domu Maestral. Četiri godine kasnije iznenadio je djecu koja su nastupala na Turniru “Danilo” u Šibeniku i donirao poklone za svakog malog nogometaša. Lovren, Rakitić, Modrić, Mandžo i svi ostali reprezentativci redovito su se odazivali humanitarnim akcijama za liječenje teško bolesne djece iz svih krajeva Hrvatske. 

Modrić, Čilić, Mandžukić i Šarić promoviraju ljepote Hrvatske
Modrić, Čilić, Mandžukić i Šarić promoviraju ljepote Hrvatske


Izbornik Zlatko Dalić također je pokazao veliko srce u više navrata. Nije zaboravio ni svoje korijene pa je prošle zime poklonio opremu malonogometnom klubu iz Livna MNK Čulin, u kojem je ponikao, te klubu Troglav iz Livna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica