Obavijesti

Sport

Komentari 36

Popović: Curama zbog potresa sad nije svejedno doći u Zagreb

Popović: Curama zbog potresa sad nije svejedno doći u Zagreb
4

Želje? Dohvatiti drugu vožnju, ona mi je prošle sezone izmakla za samo devet stotinki, a sada imam i puno bolji startni broj. Dobro se skijam zadnjih dana, te runde treba 'prebaciti' i na utrku, kaže Leona Popović

VIDEO

Leona Popović (23) najjači je adut hrvatske ženske skijaške reprezentacije uoči današnje slalomske utrke na Sljemenu (12.30 i 16 sati, HTV 2). Hrvatska skijašica ove sezone skija odlično, na prva dva slaloma u finskom Leviju osvajala je 27. i 28. mjesto, dok utrku u Semeringu nije završila. A mlada Riječanka sada ja spremna za Sljeme.

Pokretanje videa...

Leona Popović 00:18

- Ma nema nikakve nervoze, spremna sam za sljemensku utrku. Očekivanja? Ma onda su sasvim jasna, nadam se ulasku u drugu vožnju, ove godine ću imati i puno bolji startni broj nego lani. Vjerujem da ću sada imati startni broj između 46-48, dok sam prošle godine imala startni broj 71. Velika je to razlika - kaže nam Leona Popović, pa nastavlja:

- Joj, prošle godine mi je ta druga vožnja izmakla za samo devet stotinki, često sam se znala sjetiti te utrke. Ali, to vam je skijanje. Sve se mi dobro skijamo, uvijek su tu male razlike između cura koje uđu i onih koji ostanu izvan druge vožnje. Evo, nedavno sam u Leviju baš s 30. rezultatom ušla u drugu vožnju, mora vam se malo i poklopiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Leona Popović danas ima priliku postati tek peta hrvatska skijašica koja može osvojiti bodove na slalomskoj utrci na Sljemenu, a prije nje to su ostvarile...

- Janica Kostelić, Ana Jelušić, Nika Fleiss i Sofija Novoselić. Ali, meni vam je svaka utrka jednako bitna, na isti način se pripremam i fokusiram za Sljeme, kao primjerice za utrku u Semeringu. Domaći teren ili ne, to mi je manje bitno, samo ja moram biti prava.

A kako se skijati u vrijeme dok na stazama zbog cjelokupne situacije i svih epidemioloških mjera nema navijača?

- Pa meni to čak i nije neki posebno grozan osjećaj, ja se baš volim skijati. Naravno da je ljepše kada je publika uz stazu i kada se čuje navijanje, ali već sam navikla i na ovu situaciju.

Vaša trenutačna forma?

- Baš sam zadovoljna. Bila sam posljednjih dana na Sljemenu, super sam se skijala. Mogu biti zadovoljna slalomskom formom, samo te runde s treninga trebam "prebaciti" i na današnju utrku, onda će sve biti jako dobro. Kažem, moja je želja ući u drugi lauf, a onda može biti svega. 

Jesu li vas druge cure ispitivale o Zagrebu, znaju li da je ovdje posljednjih dana bio snažan potres?

- Da, neke cure su se dosta raspitivale oko toga, ali mislim da ni one same nisu skroz upućene, pa nisu ni svjesne kakav je zapravo potres pogodio jedan dio Hrvatske. Teško je iz inozemstva dobiti pravi dojam što se dogodilo u Petrinji i okolici. Dosta su se raspitivale oko toga, nikome nije svejedno sada biti u Zagrebu.

Hrvatske boje na ženskoj slalomskoj utrci na Sljemenu branit će mlada nada Zrinka Ljutić. Andrea Komšić otpala je zbog pozitivnog testa na korona virus.

- Zrinka je stvarno u dobroj formi, vjerujem da će i ona dobro potegnut danas. Ona je sigurno veliki talent hrvatskog skijanja, već je napravila puno, nadam se da će tako i nastaviti. I da ćemo učiti jedna uz drugu, utrkivati se na treninzima i obje napredovati - završila je Leona Popović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu