Obavijesti

Sport

Komentari 5

Poreč i Varaždin ostat će bez organizacije SP-a '09?

Poreč i Varaždin ostat će bez organizacije SP-a '09?
1

Za utakmice SP-a velik je interes gledatelja, dosad je prodano ili rezervirano više od 80.000 ulaznica, kažu organizatori SP-a u Hrvatskoj

VIDEO

Na jednom od posljednjih sastanaka Izvršnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza zaključeno je kako se pripreme za Svjetsko prvenstvo organizacijski privode kraju. Ostalo je još samo pitanje domaćinstava gradova Varaždina i Poreča, koji još nisu u potpunosti prihvatili financijske uvjete organizacijskog odbora SP-a i HRS-a.
- Status tih gradova moramo riješiti do 27. prosinca - napomenuo je Zoran Gobac i dodao:
- Ako se ne dogovorimo, skupina koja se trebala igrati u Varaždinu igrat će se u Zagrebu, a ona porečka bit će premještena u Zadar. Dobili smo suglasnost IHF-a i predsjednika Hassana Moustafe za te promjene, no iskreno se nadam da do toga na kraju neće doći, da će čelnici Varaždina i Poreča naći svoj interes u organizaciji ovog SP-a.
Hrvatska rukometna reprezentacija, odnosno igrači koji ne igraju u Španjolskoj i Njemačkoj, okupit će se 26. prosinca u Zagrebu, a već sljedećeg dana izabranici Line Červara odigrat će pripremnu utakmicu protiv Rusije na otvorenju zagrebačke Arene.
- Bit će to istinska rukometna fešta, istoga ćemo dana otvoriti dvije dvorane. U Splitu će biti veliki koncert, a u Zagrebu utakmica s Rusima - rekao je Gobac.
- U ponedjeljak i utorak građani će moći preuzeti besplatne ulaznice za utakmicu s Rusijom (blagajna Doma sportova). Maksimalno se mogu preuzeti četiri ulaznice po osobi - pojasnio je prvi operativac HRS-a.
Hrvatski rukometaši će 28. prosinca odigrati još jednu utakmicu s Rusima, ovoga puta u Osijeku, na otvaranju osječke dvorane.

PREDSTAVILI ODLIČJA, USKORO ĆE I HIMNU
U Zagrebu su u ponedjeljak predstavljene medalje Svjetskog prvenstva, kao i pehari i trofeji. Sva odličja su dizajnirali Danijel i Goran-Ten Popović. Na otvorenju Arene, 27. prosinca, svoju premijeru doživjet će i službena himna prvenstva. Autorski je potpisuju Željko Krušlin - Kruška i Branimir Mihaljević, a otpjevat će je 'krema' hrvatske glazbene scene - Oliver Dragojević, Nina Badrić, Severina, Tony Cetinski, Maja Blagdan, Baruni i Denis Dumančić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu