Obavijesti

Sport

Komentari 40

Portugal na Poljudu: Cristiano Ronaldo u studenom u Splitu!

Portugal na Poljudu: Cristiano Ronaldo u studenom u Splitu!
1

Kako saznajemo, Hrvatski nogometni savez odlučio je da se utakmica Lige nacija 17. studenog 2020. između Hrvatske i Portugala igra na Poljudu

VIDEO

Cristiano Ronaldo na Poljudu! Uh, kakav će to spektakl biti. Nakon Španjolske, Italije, Njemačke, Nizozemske, Brazila, Poljud će ugostiti još jednu spektakularnu reprezentaciju. U Split stiže aktualni europski prvak!

U listopadu prošle godine na poljudsku ljepoticu stigla je Mađarska. Bio je to susret u kojem je više od 30.000 gledatelja napravilo spektakl i odvelo Hrvatsku do 3-0 pobjede. Nakon te utakmice, koja je bila odlično organizirana, čelnici Hrvatskog nogometnog saveza obećali su da će Poljud vrlo brzo opet gledati Luku Modrića, Ivana Rakitića, Ivana Perišića i društvo. Rečeno - učinjeno.

Malo je danas atraktivnijih reprezentacija od Portugala, koju će na Poljudu predvoditi Cristiano Ronaldo. Iz HNS-a su prema Splitu poslali svu potrebnu dokumentaciju, čeka se samo suglasnost grada. Naravno, to bi trebala biti formalnost jer koji to grad ne bi htio ugostiti Cristiana Ronalda. 

Hrvatska je protiv Portugala igrala pet puta i niti jednom nismo pobijedili. Da stvar bude lošija, u tih pet utakmica Hrvatska je zabila samo jedan gol. Prvi put protiv Portugala igrali smo na Euru 1996. i izgubili 3-0. Drugi susret bio je 2005. u Coimbri, koji smo izgubili 2-0. Treći susret bio je u Ženevi 2013., a Portugalci su slavili 1-0.

Četvrti pokušaj pobjede protiv Portugala neuspješno je prošao na Europskom prvenstvu 2016. u Francuskoj. U Lensu smo tada u osmini finala nesretno izgubili 1-0, golom u posljednjim minutama drugog produžetka. Tek iz petog pokušaja uspjeli smo zabiti gol, ali ne i pobijediti. Bilo je to u prijateljskom susretu u Farou, kada smo odigrali 1-1, a jedini gol za Hrvatsku zabio je Perišić.

S druge strane, nije ni da se Cristiano Ronaldo baš nazabijao golova protiv Hrvatske. Zabio nam je samo jedan, u prijateljskom susretu u Ženevi, 2013., kada smo izgubili 1-0. 

Eto, valjda će šesti put biti sretan, bilo bi sjajno kad bi na Poljudu prvi put pao Portugal. Ma, mora, vrijeme je da ih srušimo...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani