Obavijesti

Sport

Komentari 45

Portugalci zabili i sebi i Srbima ali ipak slavili, prvi su u skupini

Portugalci zabili i sebi i Srbima ali ipak slavili, prvi su u skupini
3

Portugal je slavio protiv Srbije u zagrebačkoj Areni u raspletu skupine D EP-a u Futsalu. Favoriti, Portugalci, bili su bolji s 2-1, a uspjeli su zabiti i autogol

VIDEO

Srbija i Portugal odigrali su utakmicu vrijednu prvog mjesta u skupini. Slavili su Portugalci s 2-1. Srbi će nakon poraza put Splita gdje će odigrati četvrtfinalni susret protiv prvoplasirane momčadi skupine C dok Portugalci za svoj ogled ostaju u Zagreb.

U prvom poluvremenu Srbija je prva imala izglednu priliku za vodstvo. Janjić se našao sam pred protivničkim golmanom, ali na odmor se ipak otišlo s nulom na semaforu.

U nastavku su u 22. minuti poveli Portugalci preko Pereire. Gol za izjednačenje desetak minuta kasnije nesretno je u svoju mrežu pospremio Ricardinho. no stvari je u 37' minuti popravio Cary koji je donio konačnu pobjedu Portugalcima.

- Znali smo da moramo biti organizirani i u igri s loptom i bez nje. Bila je ovo racionalna predstava, a takve su vrlo važne na ovakvim turnirima. Dobri smo, a uvijek želimo više. Nadamo se da ćemo bit još bolji u četvrtfinalu, a volimo teške protivnike kao što su Italija i Rusija. Dobro ih poznamo, bit ćemo oprezni, ali došli smo po naslov prvaka - zadovoljan je nastupom svoje momčadi Jorge Braz, izbornik Portugala.

Zadovoljan je i izbornik Srbije iako mu negodovanje s tribina, kako priznaje i dalje izrazito smeta.

- Ovo je bila sasvim drukčija utakmica u odnosu na onu s Azerbajdžanom. Tada smo bili pod pritiskom, a sada smo odigrali i obranu na željenoj razini. Nedostajalo nam je malo sreće, Portugal je opravdao ulogu favorita, a ja sam zadovoljan igrom Srbije - rekao je nakon susreta trener Srbije Kovačević.

- U četvrtfinalu ćemo probati nešto napraviti. Očekujem da će biti još bučnije s tribina protiv nas, ali moramo ostati usredotočeni. Nezgodan je raspored igranja, nekim momčadima otežava posao jer nemaju odmora. Utakmicu Italije i Rusije nezahvalno je prognozirati jer će i jedni i drugi pokušati pokazati najbolje od sebe. Obje momčadi žele u finale - dodao je Kovačević u iščekivanju protivnika.

Ogled skupine C između Italije i Rusije počinje u 20.30 sati.


U ponedjeljak na 24sata.hr pozorno pratite sve vezano uz EP u futsalu. Našim vjernim čitateljima podijelit ćemo 60 ulaznica za polufinale i 40 za finale Europskog prvenstva u futsalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu