Obavijesti

Sport

Komentari 7

Poslije Istre me nazvalo valjda pola Makedonije, a govor prije Austrijanaca je očito bio dobar

Poslije Istre me nazvalo valjda pola Makedonije, a govor prije Austrijanaca je očito bio dobar

Obzirom da igram u Dinamu koji ima puno reprezentativaca, često sam s dozom ljubomore gledao suigrače kako odlaze na velika natjecanja, rekao nam je Arijan Ademi, koji je s Makedoncima izborio odlazak na EP

VIDEO

Nakon utakmice imali smo let za Skoplje, odakle su nam dolazile nestvarne scene. Imao sam osjećaj da će svi biti na dočeku. Ipak, zbog guste magle avion je sletio na Kosovo te smo od tamo išli autobusom. Na granici nas je dočekao premijer i čestitao nam na prolasku. No, već je bilo kasno pa doček nije bio onakav kakav su planirali, ali nema veze. Bit će prilike za dočeke, rekao nam je Arijan Ademi, kapetan Dinama, koji je s Makedoncima u Gruziji pobjedom 1-0 izborio povijesni plasman na Euro.

Pokretanje videa...

Ristovski svira bubanj 00:37

Premijer Zoran Zaev je odmah odlučio sve nagraditi s po 10.000 eura, a heroj nacije je strijelac Goran Pandev (37).

- Neopisivo mi je drago zbog njega. Imao je strašnu karijeru i znam da je silno htio napraviti priču s reprezentacijom. Na kraju je uspio otići na Euro i to na način da je zabio gol koji nas vodi tamo. Čini se da je kao i vino: što stariji to bolji. Odličan karakter, sjajan igrač. Dobro se slažemo - kaže Ademi i nastavlja:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Euro 2020 Playoff Final - Georgia v North Macedonia

- Obzirom da igram u Dinamu koji ima puno reprezentativaca, često sam s dozom ljubomore gledao suigrače kako odlaze na velika natjecanja. Jednostavno sam to htio probati, da vidim kako izgleda. Eto, sada se to i meni dogodilo i mogu reći da je osjećaj fenomenalan. Vrijedilo je svake sekunde odricanja i truda. Sreća i zadovoljstvo naroda u Makedoniji nakon ovog prolaska je nešto što se ne može riječima opisati.

Za Hrvatsku je nastupio u tri utakmice, koje nisu bile natjecateljske, nije među putnicima na SP u Brazil 2014. godine i odlučio je prihvatiti poziv Makedonaca s kojima sad ide na Euro.

(SP)NORTH MACEDONIA-SKOPJIE-EURO CUP-FANS

- Nikada nisam žalio za svojim odlukama. Kada sam odlučio zaigrati za domovinu mojih djedova, dao sam se sto posto u tu priču. Isto kao za Dinamo, idem maksimalno u svaku utakmicu i dajem cijeloga sebe. Kako sam prošlo kolo bio najavljen da ću igrati protiv Istre, pa kada nisam istrčao, zvalo me valjda pola Makedonije da pita što se događa. Takve stvari daju vam dodatan motiv. Vidiš da te cijene i respektiraju i moje je da im to vratim. Imao sam nekih problema, ali da je bilo jedan posto šanse da istrčim u Gruziji, ja bih to napravio - govori nam Ademi.

Prije utakmice Dinama s Wolfsbergerom održao je motivacijski govor u svlačionici. To ga je tražio trener Zoran Mamić, koji zbog korona virusa nije mogao biti na klupi. Kakav je bio govor?

- Očito dobar kad da smo dobili utakmicu. Ma ne treba nama u Dinamu dodatni govori za motivaciju. To što nosimo taj dres trebala bi biti dovoljna motivacija za sve nas - rekao je Ademi, kojega s "modrima" u iduću subotu čeka derbi u Osijeku. Sraz protiv bivšeg trenera Nenada Bjelice.

- Teška utakmica, igramo protiv drugog na tablici i momčadi koja je u odličnoj formi. No, tamo idemo dati sve od sebe za nova tri boda - za kraj će Ademi, koji se jučer vratio u Zagreb.

Neće igrati za Makedoniju u Ligi nacija protiv Estonije i Armenije, vratio se u Zagreb, spremat će se za Osijek, Wolfsberger, Hajduk... Tri teške utakmice Dinama do kraja studenog.

Makedonci su na Euru u skupini s Nizozemskom, Austrijom i Ukrajinom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka