Obavijesti

Sport

Komentari 38

Pošteno? Khabibu čak sedam puta veća premija od Miočićeve

Pošteno? Khabibu čak sedam puta veća premija od Miočićeve

Khabib će se pod umirovljeničke dane vratiti u svoje selo Silbi, koje se nalazi u dagestanskim planinama, te u očevoj dvorani pokušati stvoriti nove šampione. Uz bogatu zaradu iz posljednjeg meča...

VIDEO

Rušenje, 'full mount', trokut gušenje i spavanac. Veliki Khabib Nurmagomedov (32) je u svom stilu po treći put obranio pojas u lakoj kategoriji te otišao u zasluženu mirovinu. Ni Conor, ni Poirier, a niti Gaethje mu nisu mogli baš ništa. Prgavog Irca i Amerikanca riješio je gušenjem, a najveći otpor mu je uspio pružiti Poirier.

Pogledajte video: Khabib pliva protiv struje

Pokretanje videa...

00:25

Svima je jasno da je najveći borac ikad kojeg smo gledali u lakoj kategoriji, a općenito? To pitanje se s pravom vrti u glavama stručnjaka koji su u subotu mogli vidjeti još jednu dominaciju u njegovu stilu.

Odlučio je reći "zbogom" sportu u kojem je došao do savršenog skora od 29 pobjeda i to bez ijednog poraza. Tek su mu 32 godine i naravno da je taj broj mogao još podebljati, ali odlučio se povući zbog smrti svog oca Abdulmanapa.

On je čovjek koji ga je svemu naučio. On je njegov trener, učitelj i čovjek koji ga je vodio kroz život i nakon pobjede protiv Gaethjea je jasno dao do znanja da se više ne želi boriti bez oca u kutu. 

A zarada u posljednjem meču karijere bila je ona koju je i zaslužio. Kraljevska. Khabib odlazi u mirovinu bogatiji za šest milijuna dolara, što mu je najveća zarada od jedne borbe u karijeri. Najveći dio toga pada na PPV koji je bio jako dobar.

Usporedbe radi, najbolji svjetski teškaš Stipe Miočić je za posljednju pobjedu nad Danielom Cormierom u kolovozu i šesto osvajanje teškaškog naslova, zaradio tek 790.000 dolara. Dakle, sedam puta manje od Khabiba. I Dagestanac i Stipe su dominantni u svojoj kategoriji, pobijedili su praktički sve najveće konkurente, ali i dalje je nejasno zašto UFC toliko podcjenjuje Miočića iako je već pokazao da je najveći teškaš u povijesti.

Stipe možda nije 'trash talker', nije jedan od onih koji će vrijeđati druge kako bi dobio pozornost medija i postao popularan. Ali takav nije niti Khabib. Obojica su do popularnosti došli napornim radom i velikim pobjedama, uz veliko poštovanje prema drugima bez ikakve bahatosti. I zbog toga upravo i čudi ovakav UFC-ov kriterij.

S druge strane, Justin Gaethje je zaradio pravi sitniš. Pripalo mu je "tek" 340.000 dolara, ali on se ne misli tako skoro umiroviti pa mu vjerojatno neće ni smetati tako mala zarada.

Ono što Khabiba izdvaja iz pokera prvaka lake kategorije su humanizam i ljubav prema društvu, skromnost koju je naslijedio od oca i majke, susretljivost ljudima diljem svijeta i velika radna etika prožeta vanzemaljskom motivacijom. Nije pohitao za rastrošnim životom prvi put kad je zaradio ozbiljniji novac već je omogućio ljudima oko sebe lagodniji život za sve poštovanje i mogućnosti koje su oni tijekom života pružili njemu.

Pod umirovljeničke dane će se vratiti u svoje selo Silbi, koje se nalazi u dagestanskim planinama. Tamo je odrastao, tamo je postao ono što je danas. Majka i otac usadili su mu vrijednosti kojih se drži i dan danas, i nije ih napustio unatoč velikoj popularnosti koju je zaradio dolaskom u UFC. 

U njegovu selu nema interneta i telefona, najbliži grad je udaljen 40 kilometara. Upravo u tome mjestu, njegov otac Abdulmanap je izgradio dvoranu prvaka koju će sada preuzeti Khabib i pokušati stvoriti neke nove prvake.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani