Obavijesti

Sport

Komentari 2

Posudila sanjke Indijcu: Daria nominirana za fair play godine

Posudila sanjke Indijcu: Daria nominirana za fair play godine
4

Daria Obratov je na olimpijskim kvalifikacijama u Njemačkoj pred kraj 2017. posudila sanjke Indijcu koji je svoje potrgao. Splićanka je nominirana za Europsku fair play nagradu

VIDEO

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Hrvatski fair play odbor (HFPO) i službeno su kandidirali sanjkašku olimpijku Dariju Obratov za prestižnu Europsku fair play nagradu, koja se svake godine dodjeljuje tijekom jesenskog kongresa Europskog fair play pokreta (EFPP).

Budući da se korektni potez naše sanjkašice - posudba sanjki Indijcu Shivi Keshavanu na Svjetskom kupu u Kanadi - dogodio u prosincu 2017. godine, nije ni mogao ući u izborni postupak za prošlu godinu.

Kraljica fair playa: Daria, hvala ti u ime cijele indijske nacije...
Kraljica fair playa: Daria, hvala ti u ime cijele indijske nacije...

Hvala ti u ime cijele Indije

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Daria je na olimpijskim kvalifikacijama u Njemačkoj ustupila sanjke indijskom predstavniku Shivi Keshavanu (vlastite je strgao u prethodnom nastupu), iako je i sama, odmah nakon njega tj. muške serije, imala kvalifikacijski nastup za ZOI.

Sve je super ispalo - Indijac je ostvario šesti nastup na ZOI i ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, a olimpijsku normu prvi put je izborila i naša Daria. 

- Kada sam ga vidjela kako je tužan, nisam mogla ostati mirna. Znala sam koliko mu znače ove kvalifikacije i da su mu u pitanju vjerojatno posljednje ZOI u karijeri. Ponudila sam mu svoje sanjke, on je bio presretan. Odradio je natjecanje i uspio se plasirati u Pyeongchang, a kasnije je to uspjelo i meni - rekla je Daria.

Uz odaslanu Darijinu kandidaturu, HOO i HFPO priložili su zahvalni dopis šesterostrukog indijskog olimpijca Keshavana, te pisma potpore Hrvatske i Međunarodne sanjkaške udruge. A kakav je fair play čin napravila Daria Obratov pojašnjeno je u obrazloženju kandidature koju su potpisali glavni tajnik HOO-a Josip Čop i predsjednica HFPO-a Danira Bilić: 

"Na početku Kupa nacija u kanadskom Calgaryju 7. prosinca 2017. godine indijski sanjkaš Shiva Keshavan (36) shvatio je da neće moći nastupiti zbog slomljenih sanjki u prethodnom nastupu. Budući da je to natjecanje predstavljalo i olimpijske kvalifikacije za ZOI Pjongčang 2018., Keshavanu je preostalo samo odustati od nastupa, a to je moglo značiti i oproštaj od ambicije da šesti put nastupi na ZOI. No,  indijskom sanjkašu tada je pristupila hrvatska sanjkašica Daria Obratov i ponudila mu svoje sanjke za nastup. Iako su ženske sanjke manje i prilično neadekvatne za sanjkaše, Keshavan je prihvatio ponudu. Spustio se na Darijinim sanjkama, zauzeo 41. mjesto u konkurenciji 43 natjecatelja, i tada osvojeni bod presudno mu je pomogao na putu do šeste olimpijske norme. Daria je nastupala ubrzo nakon njega i posudbom sanjki izravno je ugrozila borbu za svoj prvi nastup na ZOI. Zauzela je 25. mjesto u Kupu nacija te kasnije - u Pjongčangu - postala olimpijska debitantica. Sretan ishod velike priče o fair playju i dokaz da olimpijski duh ne poznaje granice, nacionalnost i razlike među civilizacijama“, stoji u obrazloženju

U siječnju ove godine Daria Obratov kandidirana je i za Nagradu za fair play HOO-a koja se dodjeljuje na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta potkraj godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet