Obavijesti

Sport

Komentari 12

Potreseni Neymar: Nisam se mogao micati. Da me udario 2 cm dalje, ostao bih nepokretan!

Potreseni Neymar: Nisam se mogao micati. Da me udario 2 cm dalje, ostao bih nepokretan!

Brazil je 2014. godine bio jedan od favorita za naslov svjetskog prvaka, no u četvrtfinalu protiv Kolumbije dogodilo se nešto što je slomilo naciju. Zuniga je koljenom udario Neymara u leđa i slomio mu treći kralježak. Brazilac taj dan nikada neće zaboraviti

VIDEO

U ljeto 2014. godine u Brazilu je vladala opća euforija. Htjeli su napraviti ono što nisu uspjeli 1950. godine, a to je osvojiti Svjetsko prvenstvo na kultnoj Marakani. Na naslov svjetskog prvaka čekali su od 2002. godine i činilo se kako je to ta godina. Neymar je bio nacionalni heroj i čovjek u kojemu su svi vidjeli novog Pelea, a sve je bilo nabijeno nevjerojatnim nacionalnim nabojem.

Pokretanje videa...

Neymar 02:45

Sve je teklo kao po loju do tog kobnog četvrtfinala protiv Kolumbije, odnosno kobne 88. minute. Neymar je dobio loptu i gradio se, a na njega je naletio tadašnji nogometaš Napolija Juan Camilo Zuniga koji ga je udario koljenom u leđa. Neymar je ležao na travnjaku, nije se micao, a zemlja od 212 milijuna stanovnika je utihnula. 

FIFA World Cup 2018 / Quarter-finals / Brazil - Belgium 1-2

- Bio je to jedan od najgorih trenutaka u mojoj karijeri. Uništio mi je san da igram Svjetsko prvenstvo, da igram polufinale, finale... Kad sam ozlijedio leđa, Marcelo mi je pokušao pomoći da ustanem, ali nije mogao, pokušao je pomaknuti noge, ali ja nisam mogao. Nisam imao snage ustati. Rekao sam: 'Ne mogu, ne osjećam ništa.' I odveli su me u ambulantu - ispričao je Neymar o svom najtežem trenutku u životu u dokumentarnom filmu DAZN-a "Neymar i linija kraljeva".

REUTERS/PIXSELL

Izašao je iz igre samo nekoliko minuta prije kraja utakmice, a Brazil je pobijedio 2-1 i plasirao se u polufinale. No, bez najveće zvijezde. U polufinalu se dogodilo ono što i dan danas proganja svakog Brazilca. Njemačka je ponizila Brazil sa 7-1 pred 60.000 ljudi u Belo Horizonteu. Šokirao ih je taj poraz, ali svi su se pitali što se događa s Neymarom. Dok su oni proživljavali nevjerojatnu tugu i očaj, njihova zvijezda suočila se s viješću koja ga je slomila. Da ga je Zuniga udario dva cm dalje, više ne bi mogao hodati. 

REUTERS/PIXSELL

- Bilo je još 2 minute do kraja, a tamo u ambulanti na stadionu sjećam se da mi je noga bila savijena i da su mi je liječnici istegnuli. Osjetio sam šok. Nisam mogao pomaknuti noge i počeo sam očajnički plakati. Odveli su me u bolnicu, pregledali su me. Doktor mi je rekao: "Imam dvije vijesti, jednu dobru i jednu lošu. Koju želite?" Rekao sam: "Prvo lošu." Rekao je: "Više nećete igrati na SP-u." Dok sam plakao, upitao sam ga: "A što je onda dobro?" A on je rekao: 'Da te udario dva cm dalje, ne bi više mogao hodati". A onda sam počeo plakati jer sam morao napustiti Svjetsko prvenstvo i jer sam bio ozlijeđen. Slomio mi je treći kralježak. 

Bila je to jedna od najtežih noći u njegovu životu. Sve je bilo nabijeno emocijama i trenutak koji će pamtiti cijeli život. No, od tada Zunigu nije vidio. Kolumbijac se umirovio, ali nekoliko puta je kazao kako nije bilo nikakve namjere, da nije htio ozlijediti Neymara i da je sretan jer se uspješno oporavio. 

REUTERS/PIXSELL

Na kraju je zvijezda PSG-a prošla bez većih posljedica pa je nakon mjesec dana već bio na travnjaku, no nije ništa moglo proći bez teoretičara zavjera. Brazilom je kružila teorija da uopće nije bio ozlijeđen i da je cijela priča bila - lažna. Na društvenim mrežama se četiri dana nakon utakmice s Kolumbijom pojavio video u kojemu Neymar normalno šeta, a medicinska sestra koja je objavila video dobila je otkaz. Još malo razloga za sumnju o uroti. 

REUTERS/PIXSELL

Bila urota ili ne, Neymar je nastavio igrati za reprezentaciju, osvojio dvije Copa Americe, no nije uspio ono što svi traže od njega. A to je Svjetsko prvenstvo. U Kataru sljedeće godine imat će novu priliku, no sve je šokirao s riječima kako će se umiroviti nakon tog turnira. 

- Mislim da će mi iduće Svjetsko prvenstvo biti posljednje. Ne znam hoću li imati mentalnu snagu kako bih se suočio sa svijetom nogomet - rekao je nogometaš PSG-a i šokirao sunarodnjake. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu