Obavijesti

Sport

Komentari 1

Povijesna golijada Gvineje: Slavili protiv slabe Bocvane

Povijesna golijada Gvineje: Slavili protiv slabe Bocvane
1

U 2. kolu skupine C Afričkog kupa nacija Gvineja je s visokih 6-1 slavila protiv Bocvane. Sve je bilo riješeno do poluvremena kada je Gvineja imala 4-1 i igrača više

VIDEO

Golijadu na stadionu u Francevilleu otvorio je napadač francuske Bastije Abdoulaye Diallo u 15. minuti prvog dijela. Osam minuta kasnije Bocvanu iz najstrože kazne u igru vraća Dipsy Selolwane, ali svega 240 sekundi kasnije Diallo zabija svog drugi pogodak na utakmici za novo, 2-1 vodstvo Gvineje.

Abdoul Camara povisio je u 42. na 3-1, da bi u drugoj minuti sudačke nadoknade, samo deset nakon što je ušao, Bocvanac Patrick Motsepe zaradio izravni crveni karton zbog prekršaja u svom kaznenom prostoru. Sigurni realizator jedanaesterca za 4-1 bio je Ibrahima Traore (Stuttgart).

U nastavku utakmice mreže su mirovale do posljednjih 10 minuta susreta, a onda je Gvineja s još dva pogotka dokrajčila Bocvanu. Najprije je Mamadou Bah, također napadač njemačkog Bundesligaša Stuttgarta, u 84. zabio za 5-1, a samo dvije minute kasnije Naby Soumah postavlja konačnih 6-1.

Gvineja je postizanjem šest pogodaka na jednoj utakmici postala tek treća reprezentacija u povijesti natjecanja kojoj je to pošlo za nogom. Prije nje to su napravili Egipat (1963) i Obala Bjelokosti (1970).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pobjedom su se Gvinejci priključili vrhu ljestvice na kojem su nakon prvog kola nalaze, sa po tri boda, Gana i Mali. Upravo je potonji s minimalnih 1-0 bio bolji od Gvineje u 1. kolu. Gana i Mali će u izravnom dvoboju navečer možda odlučiti prvog putnika u četvrtfinale Afričkog kupa nacija.

Afrički kup nacija, 2. kolo, skupina C:

Gvineja - Bocvana 6-1 (Diallo 15, 27, Camara 42, Traore 45+3-11m, Bah 84, Soumah 86 / Selolwane 23-11m)

Gana - Mali (20:00)

Redoslijed: 1. Gvineja 3, 2. Gana 3 (-1), 3. Mali 3 (-1), 4. Bocvana 0

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu