Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
99 komentara

Povijesna naslovnica: L'Equipe objavio pusu gay vaterpolista

Francuski list na ovaj način htio je osvijestiti temu homofobije kako u sportu tako i općenito u životu pa je naslovnicu plasirao uz poruku "poljubi koga god želiš". Na slici je scena iz filma "Les Crevettes Pailletée"

Foto: L'Equipe/Printscreen
99 komentara

Najvažniji sportski dnevnik u Europi, francuski L'Equipe, današnje tiskano izdanje obilježio je povijesnom naslovnicom na kojoj se ljube gay vaterpolisti.

Francuski list na ovaj način htio je osvijestiti temu homofobije kako u sportu tako i općenito u životu pa je naslovnicu plasirao uz poruku "poljubi koga god želiš".

Radi se o sceni iz filma "Les Crevettes Pailletée" (Shiny Schrimps), koji prati vaterpolo momčad tijekom priprema za Gay olimpijske igre.

Gay igre, prema scenariju, održavaju se u Hrvatskoj gdje je i sniman dio filma. Drugi dio sniman je u Francuskoj, a specifičnost ovog dugometražnog uratka je što su korištene neke autentične snimke s Gay igara koje su prošle godine održane u Parizu.

Radnju nosi glavni lik Matthias Le Goff, olimpijski pobjednik koji je na zalasku karijere dao homofobnu izjavu. Umjesto kazne, dobio je posao izbornika gay reprezentacije koju treba spremiti za veliko natjecanje.

Cijeli film prati kampanja protiv homofobije u koju se uključio i tiražni francuski list, a muški poljubac na naslovnici jedan je od najhrabrijih poteza sportskog novinarstva u Europi.

Naši partneri pišu
Message